Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους Παιδικούς Σταθμούς.

Χωρίς Γραμματειακή υποστήριξη το ΤΕΙ Πύργου

Χωρίς Γραμματειακή υποστήριξη, εξακολουθεί να παραμένει το ΤΕΙ στον Πύργο, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη των εγγραφών, και η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ρίχνει τις ευθύνες στο Δήμο που δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις που είχε αναλάβει. Ταυτόχρονα, αβέβαιο παραμένει το πώς θα διεξαχθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου που αρχίζει αύριο. Με τους υπαλλήλους να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να εργαστούν αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο νεοσύστατο τμήμα της πόλης, τινάζεται στον αέρα! Εκτός και αν, Διοίκηση ΤΕΙ και Δήμος Πύργου, δώσουν λύση, έστω και στο παρά πέντε.

Παρέμβαση Καφύρα για τον ΤΑΠ

Ενώ συνεχίζεται και σήμερα η απεργία στον Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων Πύργου, παρέμβαση στους συναρμόδιους υπουργούς έκανε χθες ο αντιμεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας, χαρακτηρίζοντας κίνηση που στερείται λογικής, την επιλογή της κατάργησης της Υπηρεσίας Αποκατάστασης  Σεισμοπλήκτων. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι στην Ηλεία βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα που διαχειρίζεται ο ΤΑΠ Πύργου και απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους 60 εκατ. ευρώ, ενώ αφορούν άμεσα 17.000 κατοίκους.

 

Υγειονομικοί έλεγχοι στις σχολικές μονάδες

Εντολή για διενέργεια ελέγχων εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις Διευθύνσεις των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Στη σχετική απόφαση επισημαίνεται η ανάγκη διενέργειας υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία, ημερήσια και νυχτερινά, όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, ιδιωτικών, δημοσίων και βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών, με στόχο την τήρηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους αυτούς. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα κυλικεία.

 

Στον Εισαγγελέα για την άγρια κακοποίηση 62χρονης

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας σήμερα ο 43χρονος αγρότης από το Περδικονέρι Αρκαδίας  που φέρεται  ως δράστης της άγριας κακοποίησης 62χρονης γυναίκας από τον Αστρά χθες τα ξημερώματα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τριπόλεως. Το θύμα βρήκαν  αιμόφυρτο στο έδαφος συγγενείς της, λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο του πανηγυριού στα Τριπόταμα, όπου διασκέδαζαν όλοι μαζί.  Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η 62χρονη φέρεται να έκανε παρατήρηση στον 43χρονο για προσβολή της δημόσιας αιδούς και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την κακοποίησή της. Στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη του φερόμενου ως  δράστη οδήγησε τους αστυνομικούς μεταξύ άλλων και ένα κομμάτι από τα ρούχα του.

Κλειστό του Μουσείο Πύργου

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα έως και την Παρασκευή το Μουσείο του Πύργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, λόγω προγραμματισμένων εργασιών που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση των εκθεμάτων που θα φιλοξενήσει.


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς η αποκάλυψη του Αρχαίου Γυμνασίου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η ανασκαφική έρευνα για την αποκάλυψη του Αρχαίου Γυμνασίου  Ολυμπίας, η ολοκλήρωση της οποίας θα αλλάξει την εικόνα του Αρχαιολογικού χώρου. Το έργο αποκάλυψης του Αρχαίου Γυμνασίου, μαζί με την ανάδειξη του ιερού της Δήμητρας Χαμύνης και του αναλήμματος των θησαυρών του Κρόνιου Λόφου, είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ και εκτελούνται με αυτεπιστασία από τη Ζ΄ ΕΠΚΑ. Η αποπεράτωση των εργασιών έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης για το Αρχαίο Γυμνάσιο τον Αύγουστο του 2015, και για το Ιερό της Δήμητρας Χαμύνης το Δεκέμβριο του 2014.


Αυλαία για τις προβολές ταινιών

Με την ταινία Είσαι Ελεύθερος, ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη ο τελευταίος κύκλος προβολής ταινιών στο αλσύλλιο Κατακώλου για παιδιά και για όλη την οικογένεια, που οργανώνουν η Κοινότητα και το Λιμενικό Ταμείο Κατακώλου, με τη συνδρομή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/09/2013 - 15:40