Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ

Κλειστές από τις 11 το πρωί μέχρι την λήξη του ωραρίου είναι σήμερα οι Υπηρεσίες του Δήμου, εξαιτίας της στάσης εργασίας, που προκήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ «η κινητοποίηση πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα, που σύσσωμο το 35μελές διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας θα δικάζεται στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, για τις κινητοποιήσεις, που είχαν πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο 2011».

 

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Καθαρά είναι τα δείγματα αίματος που εστάλησαν στην Αθήνα για έλεγχο,  από το Γενικό Νοσοκομείο μετά την εμφάνιση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου σε 19χρονη τουρίστρια. Λόγω του περιστατικού, το Νοσοκομείο έχει λάβει αυξημένα μέτρα πρόληψης και χθες διακόπηκαν οι μεταγγίσεις και τα τακτικά χειρουργεία. Σήμερα όμως λειτουργεί κανονικά. 

Το Νοσοκομείο, έχει προμηθευτεί φιάλες αίματος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, για να καλυφτούν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της συμπλήρωσης 39 χρόνων από την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974 και την ίδρυση του από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η Νομαρχιακή της Κέρκυρας τονίζει ότι οι αξίες είναι πάντα επίκαιρες με πρώτη αυτή της δημοκρατίας, η πίστη σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και η κοινωνική απελευθέρωση.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 350 συνέδρων ξεκίνησαν τις εργασίες τους το Συνέδριο και τα Εργαστήρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών, οι οποίες ολοκληρώνονται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Στο Ινστιτούτο συμμετέχουν πλέον εκτός από το ΕΜΠ, το Δημόκρητο, το Δήμο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων νήσων και πολλά μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης καθώς και το  CERN.

Για τη μόνιμη λειτουργία στην Κέρκυρα του Ινστιτούτου ο Δήμος παραχώρησε δύο από τα βοηθητικά κτήρια του Μόν Ρεπό, τα οποία όμως χρειάζονται επισκευές.

ΣΥΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Συνελήφθη σήμερα (02.09.2013) το πρωί στον Κάβο Κέρκυρας, 35χρονος ημεδαπός ρομά για κλοπή σε βάρος  δύο παραθεριστών υπηκόων Μεγάλης Βρετανίας (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) ηλικίας 18 και 23 ετών.


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ

Τα προβλήματα συγκοινωνίας των μικρών νησιών του Καλάμου και του Καστού με τη Λευκάδα (στην οποία ανήκουν διοικητικά) θέτουν με  ερωτήσεις τους ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η ερώτηση  του κ. Σαμοΐλη απευθύνεται στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  και του κ. Γαλιατσάτου στον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε δύο συνεδριάσεις καλείται το Περιφερειακό συμβούλιο στη Λευκάδα την Παρασκευή και το Σάββατο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΠΙΝ είναι η παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών, μελέτες περιβαλοντικών επιπτώσεων για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στην Κεφαλονιά, η συγκοινωνία Καστού και Καλάμου καθώς και η Κυριακάτικη αργία. Επίσης θα συζητηθεί πλήθος επερωτήσεων που έχουν καταθέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών η εκείνη του Γ. Καλούδη για τη ρύπανση των θαλασσών στην Κέρκυρα, της Α. Δαγκλή για την κουνουποκτονία και η διαχείριση των λιμένων της Περιφέρειας του Θ. Γουλή.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥ

Κλειστές θα παραμείνουν οι Δ.Ο.Υ. της Κέρκυρας και των Παξών, και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, λόγω εργασιών εγκατάστασης του νέου συστήματος Taxis. 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•  «Η "Ανοικτή πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS" με την συνεργασία με το ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας «Ο ΒΙΚΤΩΡ»- το παραρτήμα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ- το «Ο Λαοδάμα» και την ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας, διοργανώνει το «1ο ΚόρΙσσο Δρόμο στην άμμο». Σκοπός της εκδήλωσης να αναδείξει το πρόβλημα που προκύπτει από ενδεχόμενη εκποίηση της περιοχής του Ίσσου και να δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις των «δρόμων» και του περπατήματος, να αθληθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι το τρέξιμο και το περπάτημα στην «Χρυσή Άμμο» του Ίσσου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ίσσου, το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη .

• Τριήμερο συνέδριο με θέμα τη βία και τον πολιτισμό οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού της Κέρκυρας από τους Γερμανούς. Το Συνέδριο περιλαμβάνει  - εκτός από το επιστημονικό σκέλος -  και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι κυρίως εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην Ιόνιο Βουλή.

• Το 11ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων την ερχόμενη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, με θέμα «Η ασκητική πρόταση της Εκκλησίας στην εποχή μας».

• Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίoυ, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 8.30 το βράδυ, θα δώσει συναυλία ο Φιλαρμονικός Σύλλογος  Σκριπερού. Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ρουβάς

• Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στην Εθνική Πινακοθήκη Παράρτημα Κέρκυρας στο Καστελίνο Κάτω Κορακιάνας, θα γίνει  καλλιτεχνική βραδιά με έκθεση -προβολή ζωγραφικής και παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Πηνελόπη Βολτέρρα. Κεντρικός ομιλητής, ο  Σπύρος Κωσταγιόλας - ιατρός λογοτέχνης. Συμμετέχουν: στην παρουσίαση ο Νίκος Παπαδημητρίου, στην απαγγελία η Νότα Δαρμανή και η Σοφία Τόμπρου (ηθοποιοί ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας), στο τραγούδι ο  Βασίλης Γισδάκης και στο πιάνο η  Μαριλένα Ελούλ. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21.00.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54