Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι καθηγητές

Απεργία διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Ηλείας στη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ, πρόταση που θα κατατεθεί την Δευτέρα στη συνέλευση των προέδρων των Ενώσεων της χώρας όπου και θα συναποφασιστεί η τελική μορφή του αγώνα τους. Στην κατάμεστη αίθουσα του 4ου Λυκείου Πύργου, κατατέθηκαν δυο προτάσεις. Tου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ηλείας που πλειοψήφησε και αφορούσε την πραγματοποίηση πενθήμερων απεργιών διαρκείας από τις 16 Σεπτεμβρίου και γενικών συνελεύσεων των Ενώσεων και των προέδρων κάθε εβδομάδα, και αυτή του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, και συνέχιση, ανάλογα με τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων, η οποία και μειοψήφησε.


Με προβλήματα ανοίγουν τα Δημοτικά

Στον «αέρα» βρίσκεται, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η λειτουργία των σχολείων και της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης, καθώς, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων -Νηπιαγωγών Πύργου  και Ολυμπίας, στα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ξεκινήσει καν έργα συντήρησης, λείπουν καθαρίστριες και σχολικοί τροχονόμοι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα βαρύνει όπως φαίνεται τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

 

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων ΤΑΠ

Για έκτη ημέρα συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων του νομού μας, οι οποίοι με χθεσινή τους ανακοίνωση κάνουν γνωστό ότι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, αλλά και στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. τη Δευτέρα και την Τρίτη 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Κύριο αίτημά τους είναι να μην τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι  εργαζόμενοι του  Τομέα και να μην ανασταλούν τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής, με την διακοπή της λειτουργία της υπηρεσίας. Υπενθυμίζουμε ότι  οι εργαζόμενοι στον ΤΑΠ Πύργου,  απεργούν  από την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζουν, ζητώντας   να παραμείνει κρατική υπόθεση η αποκατάσταση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να καλυφθεί γεωγραφικά η χώρα με μόνιμες δομές αποκατάστασης και δράσεις πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Η  πολιτεία να ανταποκριθεί στις προτάσεις και τη συνεργασία του ΤΕΕ

Για επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας κάνει λόγο ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κανελλόπουλος, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες για την κατάργηση των ΤΑΣ και ΤΑΠ. Τονίζει ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο θεωρεί δεδομένο πως η αντιμετώπιση των καταστροφών είναι και πρέπει να παραμείνει σε κρατικό έλεγχο και αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Δίνουμε αγώνα, καταλήγει ο κ. Κανελλόπουλος, να γίνουν σ’ αυτή τη χώρα αποδεκτά τα αυτονόητα και η πολιτεία να ανταποκριθεί στις προτάσεις και τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αναγνωρίζοντας το ρόλο του ως τεχνικού συμβούλου του κράτους.

Επίσκεψη Μητροπολίτη στον Αη Γιάννη Ασκητή Γουμέρου

Τον ναό του Αι Γιάννη του Ασκητή Γουμέρου, επισκέφθηκε χθες ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη τμήματος του Παλαιού Βυζαντινού Ναού, που προϋπήρχε του σημερινού, ο οποίος είχε καταπλακωθεί και θαφτεί από όγκους χωμάτων.  Η αποκάλυψη τμήματος Παλαιού Βυζαντινού Ναού, που όπως αποδεικνύεται πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Μνημείο, έγινε προ ημερών κατά τη διάρκεια εργασιών για τον καθαρισμό του σπηλαίου του Αι- Γιάννη του Ασκητή Γουμέρου.

Συνάντηση με Αγγελάκα για τους αλλοδαπούς εργάτες

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανόλη Αγγελάκα είχαν εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών Υρμίνη και Ηλιδα προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους εν όψει της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου για τη φράουλα. Ζήτησαν την νόμιμη διαμονή και απασχόληση των ήδη εργαζομένων στην παραγωγή φράουλας, υπηκόων τρίτων χωρών, την επέκταση σε περισσότερες χώρες των διακρατικών συμφωνιών για μετάκληση κατάλληλων αλλοδαπών αγροτών και νομοθετική ρύθμιση για τη νόμιμη στέγαση των αλλοδαπών που εργάζονται στη συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα.. Ο κ. Αγγελάκας δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, ώστε σύντομα να δοθεί οριστική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της παραγωγής φράουλας.

Σήμερα το φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

 Με το σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη», πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο πάρκο του Κούβελου στον Πύργο,  το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή. Τα μέλη της κομμουνιστικής νεολαίας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο 18χρονος Γ. Αντωνίου πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς του Σότσι

Ο 18χρονος αθλητής και πρωταθλητής της χιονοδρομίας Γιάννης Αντωνίου θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχ. Ολυμπία, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014»,  σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54