Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Σε δοκιμαστική λειτουργία!

Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας, τα οποία τοποθετούνται μεταξύ 20 και 25 Σεπτεμβρίου, καθώς αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του έργου, προκειμένου να παραδοθεί άρτιο στους πολίτες του δήμου.
Ήδη έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και η πισίνα του κολυμβητηρίου άρχισε να γεμίζει με νερό. Χθες το πρωί αυτοψία στο έργο έκανε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, συνοδευόμενους από τους αντιδημάρχους κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα και κ. Παναγιώτη Μαυρίκο, καθώς και τον διευθυντή της Υπηρεσίας υδάτινων πόρων κ. Χρήστο Παπαγεωργίου.

Επισημάνσεις πριν τα εγκαίνια

Ο κ. Λυμπέρης μίλησε με τον εργολάβο, έγινε ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία της δοκιμαστικής λειτουργίας και έγιναν διάφορες επισημάνσεις, καθώς ο στόχος είναι να λειτουργήσει άψογα το έργο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, αξιοποιώντας στο έπακρο και το ηλιο-γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης δεξαμενών που έχει κατασκευαστεί στο χώρο.
 

Ευτυχώς δεν τραυματίσθηκαν...

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν σήμερα οι οδηγοί δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, που συγκρούστηκαν στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στα φανάρια της Γαστούνης, καθώς βγήκαν από τα οχήματά τους χωρίς γρατζουνιά.

Ήταν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όταν ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου μάρκας Citroen, με κατεύθυνση προς Πύργο, είχε σταματήσει στην προστατευτική νησίδα περιμένοντας τον φωτεινό σηματοδότη προκειμένου να στρίψει αριστερά, προς Κόροιβο.
Εκείνη τη στιγμή όμως και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Honda που κινούταν και αυτό στην Εθνική Οδό στην ίδια κατεύθυνση, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να «εμβολίσει» το σταματημένο Ι.Χ.!


Προσπάθεια για να μην υπάρξουν προβλήματα

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά μεθαύριο για όλους τους μαθητές, τόσο των γενικών όσο και των επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας.
Οι προετοιμασίες από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, είναι πυρετώδεις. Κι αυτό γιατί έπρεπε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων, να τοποθετηθούν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, να γίνει μια πρώτη καταγραφή των κενών και να ζητηθούν από το υπουργείο αναπληρωτές για την κάλυψή τους... Εργασίες που έχουν γίνει στο μεγαλύτερο μέρος τους, με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να περιμένει, εντός την εβδομάδας, την πρόσληψη αναπληρωτών. «Αν και ξεκινά μια δύσκολη σχολική χρονιά, τα σχολεία μας θα ξεκινήσουν κανονικά. Έγιναν οι αποσπάσεις, κάποιοι εκπαιδευτικοί έφυγαν αλλά ήρθαν και αρκετοί στην Ηλεία, ενώ αυτές τις ημέρες προσλαμβάνουμε ωρομισθίους για τις ειδικότητες των επαγγελματικών λυκείων που καταργήθηκαν, τόσο για την διεξαγωγή των επαναληπτικών εξετάσεων όσο και την λειτουργία των ειδικοτήτων αυτής της χρονιάς», σημειώνει η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Ελένη Σκάζα.

 

Ανοιχτή σύσκεψη για τα αγροτικά προβλήματα

Ανοιχτή σύσκεψη για τη συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και αφορούν στην ακαρπία της ελιάς και των εσπεριδοειδών αλλά και στην τιμή της σταφίδας, προκαλεί η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Ο αγροτικός κόσμος, που για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, τον αντιπεριφερειάρχη και τους γεωπόνους του δημοσίου, τους προέδρους των Ενώσεων, τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών αλλά και όλους τους προέδρους των χωριών, καθώς όλη η Ηλεία είναι κατάφυτη από ελιές, να δώσουν το παρών και να θέσουν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Συνελήφθη για μεγάλες οφειλές

Συνελήφθη Βάρδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, μία 74χρονη ημεδαπή, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών της 74χρονης, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταφορών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.171.038,77 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
 

Προγραμματισμός για τη σχολική χρονιά

Ο προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς, δύο 24ωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί οι σχολικοί σύμβουλοι της 3ης και της 4ης εκπαιδευτικής περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Ζεύλας και κα Διονυσία Τουρκάκη αντίστοιχα, με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων των παραπάνω περιφερειών.
Η συνάντηση έγινε στο 3ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας και ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη συνάντηση εργασίας που αφορά στο σχολικό έτος 2013-2014 και φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει για την καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, βάσει και των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας, λαμβανόμενων των αναγκών του κάθε σχολείου ξεχωριστά και των επισημάνσεων από την πλευρά των διευθυντών, που έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα σχολεία στα οποία προΐστανται, τόσο σε ότι αφορά το μαθητικό όσο και το εκπαιδευτικό δυναμικό.

 

Στο πλευρό των καθηγητών οι μαθητές των ΕΠΑΛ

«Δεν είμαστε τα πιονάκια κανενός» δήλωσαν μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ  Πύργου στο οποίο  τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι καθηγητές όλων των ιατρικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να διακυβεύεται  το μέλλον τους , καθώς το 70% των μαθητών του είχαν επιλέξει αυτές τις ειδικότητες.
Σήμερα θα αναγκαστούν όπως τόνισαν να αλλάξουν υποχρεωτικά κατεύθυνση, ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου βρίσκονται στην κυριολεξία στον «αέρα» αφού δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξουν καθηγητές που θα δεχθούν να εργαστούν ως ωρομίσθιοι  για να ολοκληρώσουν τη χρονιά τους ή πότε πρόκειται να αρχίσει για  αυτούς η νέα σχολική χρονιά . Οι μαθητές στέκονται στο πλευρό των καθηγητών τους  και έχουν ,όπως δήλωσαν,  αποφασίσει  να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων τους, αμέσως μετά τον αγιασμό της επόμενης Τετάρτης.

Κανένας  εκπαιδευτικός, καμιάς ειδικότητας σε όποιο σχολείο  και αν υπηρετεί (γενικό ή τεχνολογικό ) δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το αύριο δήλωσε η  φιλόλογος Χαρά Κοτσώνη καταγγέλλοντας την διάλυση του δημόσιου σχολείου και την βίαιη ώθηση των μαθητών στην αγορά εργασίας από τα εφηβικά τους χρόνια, χωρίς κανένα εφόδιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54