«Μαύρη» επέτειος σήμερα-12 χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. Ημέρα μνήμης για τους περίπου 3.000 ανθρώπους που χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τη «Φωνή της Αμερικής», έχουν προγραμματιστεί για σήμερα χαμηλών τόνων τελετές στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, με ενός λεπτού σιγή την ώρα ακριβώς που πριν 12 χρόνια, αεροσκάφη που είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες έπεσαν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και το κτίριο του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί σε τελετή στο Πεντάγωνο με τον Υπουργό Άμυνας, Τσάκ Χέιγκελ και τον αρχηγό του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσι.  Στην τελετή θα συμμετάσχουν επίσης, μόνο οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά την υφήλιο μετά την πικρή εμπειρία της «επετειακής» επίθεσης στο προξενείο της Βεγγάζης πέρυσι. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανέφερε συγκεκριμένα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα οποία προχωρεί.

Η σχετική ανακοίνωση περιορίστηκε μόνο στο ότι η επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας έχει ανατεθεί προσωπικά στην επικεφαλής της προεδρικής ομάδας για την αντιτρομοκρατία, στο φως και της πρόσφατης απειλής που είχε οδηγήσει στο κλείσιμο 19 αμερικανικών αποστολών στο μουσουλμανικό κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/09/2013 - 10:57