Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Σε κοινό βηματισμό βαδίζουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία Ηλείας εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα. Αυτό διαφάνηκε από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις τις ΕΡΑ Πύργου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 15 σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τονίστηκε η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, καταργεί υπηρεσίες, διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, κάνοντας εφιάλτη την καθημερινή επιβίωση. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν το συντονισμό των ενεργειών τους στη διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου που θα γίνει στον Πύργο την προσεχή Τετάρτη. Από σήμερα αλλά και την Δευτέρα και Τρίτη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν γενικές συνελεύσεις για να τεθούν υπόψη των μελών τους οι προτάσεις αυτές. Στο μεταξύ, σήμερα στις 7 το απόγευμα, η απεργιακή επιτροπή της ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί του γονείς των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων να πάρουν μέρος σε ενημερωτική συνάντηση για τις αλλαγές που επιβλήθηκαν με το νέο νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του στην παιδεία. Το δημόσιο σχολείο κατεδαφίζεται και οι εκπαιδευτικοί καλούν τους γονείς να στηρίξουν τον αγώνα για την υπεράσπισή του. Παρόμοια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από την ΕΛΜΕ αύριο στην Αμαλιάδα , στο 1ο Λύκειο.


Τραγωδία στην άσφαλτο: Δύο σμηνίτες νεκροί σε τροχαίο


Μεγάλη συναυλία από τους απολυμένους της ΕΡΑ Πύργου

«Όχι» από τον εμπορικό κόσμο στις Κυριακές

Η θέση του εμπορικού κόσμου της Ηλείας να διατηρηθεί στην αγορά η υπάρχουσα κατάσταση με μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα, κατατέθηκε στη χθεσινή διαβούλευση που προκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Καφύρας, καθώς θα πρέπει ο ίδιος σύμφωνα με το νόμο να λάβει την απόφαση αν τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Όπως τονίστηκε από τη μεριά των εμποροϋπαλλήλων η Κυριακή αδιαπραγμάτευτα είναι αργία και «η ανάπτυξη δεν θα έρθει με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές». Ο κ. Καφύρας ζήτησε, να κατατεθούν αναλυτικά και εγγράφως όλες οι αποφάσεις και προτάσεις των εμπλεκομένων μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.



Κάηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας

Oλοσχερώς κάηκε χθες λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας από πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι κοντά στις Αμυγδαλιές και συγκεκριμένα στου Κορμπά Χάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνεψε ο οδηγός καθώς αντιλήφθηκε εγκαίρως την πυρκαγιά και αφού σταμάτησε το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου, απομακρύνθηκε. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας γρήγορα στο χώρο καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί από το λεωφορείο σε μικρή δασική έκταση η οποία σβήστηκε γρήγορα.  

 

 

Παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο του Πύργου

 

Παρεμβάσεις περιφρούρησης του ιστορικού κέντρου της πόλης, υλοποιούνται από το δήμο Πύργου καθώς πέρα από τις μπάρες και τις μπάλες που αποτρέπουν την στάθμευση οχημάτων στους πεζόδρομους γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, σχεδιάζεται και η γενικότερη απομάκρυνση των οχημάτων στους κάθετους δρόμους της οδού Κολοκοτρώνη που καταλήγουν στο υπέροχο κτίριο του Τσίλερ.

 

 

Αναγκαστική «στάση» κρουαζιερόπλοιου στην Κυλλήνη

 

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, όταν υπήρξε ενημέρωση για την αναγκαιότητα μεταφοράς δύο ασθενών από κρουαζιερόπλοιο στο Ιόνιο, το οποίο είχε προορισμό τον Πειραιά. λόγω σοβαρής ασθένειας δύο τουριστών αποφασίστηκε να πλησιάσει το πλοίο στο πιο κοντινό στη διαδρομή του λιμάνι που θα είχε και μικρή απόσταση από μεγάλο νοσοκομείο. Δόθηκε έτσι η εντολή να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ανέλαβαν να τους μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά το συντονισμό του ΕΚΕΠΥ.

 

 

ΕΔΕ για το θάνατο του 73χρονου από τη Ν. Μανωλάδα

 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 73χρονο από τη Νέα Μανωλάδα, διέταξε χθες η διοίκηση του ΕΚΕΠΥ. Ο 73χρονος ξεψύχησε το μεσημέρι της Τρίτης στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας από εκτεταμένη ρήξη κοιλιακής αορτής, τη στιγμή που οι γιατροί έκαναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να βρουν Νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα για την μεταφορά του, μετά την άρνηση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να δεχθούν τον ασθενή, επειδή δεν υπήρχε εφημερία μετά τις 3 το μεσημέρι.

 

 

Καιρός

Αίθριο καιρόκαι αργότερα νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο ΙόνιοΝοτιοανατολικοί  ασθενείς 3μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 -31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΑ Πύργου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/09/2013 - 12:25