Επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία - Συνάντηση με Άσμουσεν της ΕΚΤ

Στη Γερμανία θα μεταβεί την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Ασμουσεν. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να θέσει την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το πρόγραμμα διάσωσης και προσαρμογής, ως έχει, δεν είναι βιώσιμο. Παράλληλα, θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς.


 

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει νερό στο κρασί του, κι ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι, είτε η συνέχιση των μνημονίων, είτε η αλλαγή πορείας, ενώ σημείωσε ότι επιδιώκει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα ξαναφέρει την αξιοπρέπεια στη χώρα με την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και με το κούρεμα του χρέους.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για "οβιδιακές μεταμορφώσεις", επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πέσει από τη λαϊκή κινητοποίηση και ότι το μνημόνιο μπορεί να το καταργήσει μόνο ο λαός με την ψήφο του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει με νόμο τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, θα στηρίξει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα επανεξετάσει μία προς μία τις αποκρατικοποιήσεις.

Αναφερόμενος στη θεωρία "των δύο άκρων", δήλωσε ότι την έχει επινοήσει η κυβέρνηση Σαμαρά για να αναχαιτίσει τη διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερα στρώματα και για να δημιουργήσει προϋποθέσεις συνεργασίας με την ακροδεξιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «όποιος λαμβάνει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Μανώλη Γλέζο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο, πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη...


«Κανείς δεν υιοθετεί τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έκανε λόγο για «ανακρίβειες, ψέματα και σύγχυση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να κρύψει το πολιτικό κενό των θέσεών του πίσω από την οξύτητα των εκφράσεών του», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/09/2013 - 10:27