Αλλάζει έδρα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και από την Αθήνα μεταφέρεται στο Βέλγιο

Με σημερινή του ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ο όμιλος Βιοχάλκο, δηλώνει ότι αποφάσισε να αλλάξει έδρα μέσω της συγχώνευσης με απορρόφηση της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα από την θυγατρική Viochalco S.A. που εδρεύει στο Βέλγιο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όμιλο στον κλάδο της επεξεργασίας μετάλλων και από τους μεγαλύτερους γενικά της εγχώριας οικονομίας, με ετήσιο τζίρο 3,3 δις. ευρώ και 7.700 εργαζόμενους.

 

 

Την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Βιοχάλκο ΒΙΟΧΚ-2,24% από την Viohalco S.Α. εταιρεία συμμετοχών, θυγατρική της Βιοχάλκο με έδρα το Βέλγιο, αποφάσισαν στις 13 Σεπτεμβρίου τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Η απόφαση, ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω συγχώνευση της Viohalco S.A. με την εταιρεία Compagnie Financière et de Développement Industriel S.A. (Cofidin) με έδρα το Βέλγιο.

Σήμερα, σε δεύτερη συναφή συνεδρίασή τους τα διοικητικά συμβούλια της Βιοχάλκο και της Viohalco S.A. ενέκριναν  το  κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχώνευσης, όρισαν εκπροσώπους για την υπογραφή του, και παρέσχαν εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.  

Πηγή: The Pressproject.gr - Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/09/2013 - 12:31