Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που συνέβη περίπου στις 6,30 χθες το απόγευμα στην είσοδο του Κατακόλου. Ο οδηγός μιας μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού και ο συνεπιβάτης του τραυματίστηκαν πιο σοβαρά όταν συγκρούστηκαν μετωπικά με ένα ΙΧ επιβατηγό στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Πύργου και από εκεί οι δύο νεαροί που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Πάτρας.

 

Απολογούνται δύο για τα 832 κιλά χασίς στην παραλία Κυλλήνης

Απολογούνται σήμερα ο 32χρονος και ο 51χρονος που συνελήφθησαν για την υπόθεση της μεταφοράς 832 κιλών χασίς στην παραλία της Ανάληψης. Εξάλλου, σε μια απόμερη παραλία στην Κυπαρισσία βρέθηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ένα φουσκωτό ταχύπλοο. Οι Αρχές από τα ευρήματα που συνεχίζουν να επεξεργάζονται, εκτιμούν πως πρόκειται για το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι διακινητές από την Αλβανία για να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες χασίς στη Δυτική Πελοπόννησο και σε περιοχές όπως το Κάστρο Κυλλήνης, την περασμένη εβδομάδα.

Εντυπωσιακό φινάλε για την 79η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Με τη συμμετοχή δεκάδων αλόγων και αναβατών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και εκατοντάδων θεατών από όλο το Νομό, έπεσε χθες το μεσημέρι η «αυλαία» της 79ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας. Της μεγάλης γιορτής των αλόγων που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους ιπποπαραγωγούς της χώρας, αλλά και τους φίλους του αλόγου!

Συγκέντρωση σταφίδας από ΕΑΣ Η-Ο

Σταφίδα φετινής εσοδείας με προκαταβολή 30% από την Παναιγιάλεια Ενωση, συγκεντρώνει η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας, στα σταφιδεργοστάσια στα Χανάκια και την Κρέστενα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και στις Καρούτες  Δευτέρα και Τρίτη, τις ίδιες ώρες.

18.000 τουρίστες στο Κατάκολο

Κορυφώνεται η άφιξη τουριστών στο Κατάκολο, με τον κατάπλου σήμερα Δευτέρα τριών κρουαζιερόπλοιων και αύριο Τρίτη 5, ενώ συνολικά τον Σεπτέμβρη θα ελλιμενιστούν στο επίνειο του Πύργου 46 κρουαζιερόπλοια. Περισσότεροι από 18.000 τουρίστες το διήμερο και ο Ομιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ηλιδας – Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, τον ΕΟΤ, πολιτιστικούς συλλόγους και δήμους, επιχειρήσεις και Ηλείους πολίτες, ετοιμάζουν τελετή υποδοχής με προϊόντα της ηλειακής γης αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Συγκέντρωση σχολικών στη «Δεξαμενή»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δεξαμενή» στον Πύργο, συμμετέχοντας στην καμπάνια «Παιδεία για όλους», συγκεντρώνει σχολικά είδη για όλα τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη, κάθε απόγευμα από τις 6 έως τις 9 στο χώρο της Δεξαμενής.

Καιρός

Πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί 4-5. Θερμοκρασία  από 18-25 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54