Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησαν σήμερα οι καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, που πλαισιώνουν την απεργία τους με σειρά παράλληλων ενεργειών. Το μέλος της Διοίκησης της ΕΛΜΕ, Νίκος Γκουλιούμης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΑ, είπε πως η συμμετοχή των συναδέλφων του στην κινητοποίηση είναι «σχεδόν καθολική» και οι καθηγητές που εργάζονται είναι ελάχιστοι.  Τα μέλη της το  πρωί έκαναν συγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια και στη συνέχεια πορεία στην πόλη της Κέρκυρας.     

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΚ

Σε κινητοποίηση κάλεσε σήμερα τα μέλη της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, με κλείσιμο των καταστημάτων τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ.

 

Ο ΝΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι μαθητικές μεταφορές δεν εκτελούνται σε ποσοστό περίπου 70% είπε το πρωί στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γιώργος Νίνος, αναφερόμενος στα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Νίνος αναφέρθηκε, επίσης, στην απουσία σχολικών φυλάκων και την έλλειψη καθαριστριών, ενώ,  απαντώντας στο ερώτημα των εκπαιδευτικών κενών, είπε πως η Ένωση θα έχει ακριβή εικόνα τις προσεχείς ημέρες. 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης της Λευκίμμης   θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γονέων και εκπαιδευτικών στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Γυμνασίου Λευκίμμης, αύριο στις 7.00 το απόγευμα.

Θέματα της συνάντησης είναι

  • τα προβλήματα σχολικών Μονάδων (ελλείψεις εκπαιδευτικών, μεταφορές μαθητών, λειτουργικά προβλήματα) και τρόποι αντιμετώπισής τους
  • οι απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και τρόποι συμπαράστασης


ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ

Νεκρή μέσα στο μπάνιο της βρέθηκε χθες το πρωί από τον 29χρονο γιο της 61χρονη αλλοδαπή αλβανικής καταγωγής, στο σπίτι τους στον Ποταμό. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Υπηρεσιών και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας ο θάνατος της 61χρονης αποδίδεται σε στραγγαλισμό. Στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής και συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.
 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων, στις οποίες στεγάζεται πλέον το Αστυνομικό Τμήμα  Κέρκυρας, στο κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου,   πραγματοποιήθηκε χθες,  παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη   Νίκου Δένδια.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας  ξεκίνησε την λειτουργία του στις νέες εγκαταστάσεις στις 11 του μηνός, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί πλέον και το γραφείο έκδοσης διαβατηρίων.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Πρόκειται για τα εξής θέματα:

  • ενημέρωση για την  κατάσταση  της Δημοτικής Περιουσίας και συζήτηση περί της επιχειρούμενης εκποιήσεως  δημοσίων κτημάτων στα όρια του Δήμου Κέρκυρας  
  • συζήτηση για τις συνέπειες της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  
  • συζήτηση περί των προβλημάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό  
  • ενημέρωση και συζήτηση περί της κατάστασης και της εκμετάλλευσης των παραλιών του Δήμου  
  • ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κέρκυρας  
  • ενημέρωση για τις εξελίξεις επί της επιβολής Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτου (Ε.Ε.Τ.Α.) του Ν. 4152/2013 στην Κέρκυρα και του τρόπου υπολογισμού του  

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

 Το έργο του βιολογικού καθαρισμού Λευκίμμης επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος   Γιάννης Τρεπεκλής, που δήλωσε την ικανοποίησή του «γιατί ένα έργο που λίμναζε επί 3 περίπου δεκαετίες και είχε εγκαταλειφθεί, καταφέραμε με επανειλημμένες παρεμβάσεις, επισκέψεις στα υπουργεία, επιμονή και σκληρή δουλειά να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται η περιοχή και το περιβάλλον». Ο κ. Τρεπεκλής ανακοίνωσε ότι τέλος Οκτωβρίου,   η εγκατάσταση θα λειτουργήσει. Υπενθυμίζεται ότι το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και έχει προϋπολογισμό 1.069.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση 250.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΜΟΪΛΗ

Το πρόβλημα έλλειψης προγραμματισμού της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της  Κέρκυρας έθεσε με ερώτησή του  προς τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Παιδείας και Θρησκευμάτων και  Εσωτερικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Την Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο  για την εκτέλεση εργασιών καταγραφής και ερμηνείας της παθολογίας των βλαβών στην πύλη των Βενετσιάνικων Ναυπηγείων των Γουβιών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι  ο εντοπισμός των αιτίων που έχουν προκαλέσει τις βλάβες στην πύλη,  ώστε στην συνέχεια να γίνει η ένταξη εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασής τους σε σχετικό μέτρο του Ε.Σ.Π.Α.

 

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη την Παρασκευή  το μεσημέρι στην Κέρκυρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, 31χρονη ημεδαπή για κατοχή ηρωίνης.
Ειδικότερα η 31χρονη εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς  κατά την διάρκεια ελέγχου στην είσοδο των φυλακών και στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους (22,6) γραμμαρίων  την οποία θα παρέδιδε σε κρατούμενο των φυλακών Κέρκυρας.
Η 31χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54