Ειδήσεις από ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ήπειρος: Με μεγάλη συμμετοχή η απεργία των εκπαιδευτικών

Με ποσοστά που καταδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, κύλησε η πρώτη ημέρα απεργίας των καθηγητών. Στην Ήπειρο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 85%, ενώ κατά τους συνδικαλιστές ήταν ακόμη υψηλότερη. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν λειτούργησε σχεδόν καμία μονάδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την πρώτη ημέρα απεργίας των καθηγητών εκδηλώθηκαν και οι πρώτες καταλήψεις σε σχολεία της Ηπείρου. Υπό κατάληψη τελεί το ΓΕΛ Ελεούσας στο Νομό Ιωαννίνων, όπως και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας όπως και το ΕΠΑΛ ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι καταλήψεις θα ακολουθήσουν και σε άλλα σχολεία της Ηπείρου είτε με επιμέρους αιτήματα είτε ως ένδειξη συμπαράστασης στους καθηγητές.

 

Ιωάννινα: Αντιδράσεις για το κύμα απολύσεων στα Δημοτικά ΜΜΕ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση απειλεί να θυσιάσει την δημόσια ενημέρωση. Αυτή τη φορά στόχος γίνονται τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία η κυβέρνηση, με την προσφιλή της μεθόδευση των διαρροών και των δηλώσεων-γρίφων ισχυρίζεται ότι θα εξορθολογίσει απολύοντας… το σύνολο των εργαζομένων τους!

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών και των άλλων ενώσεων εργαζομένων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 16.30 έως τις 19.30 την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων.

 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 61χρονος πρώην τελωνειακός για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Οι οφειλές του ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 3.052.392,51 ευρώ και προέρχονται από καταλογισμό σε βάρος του διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων, από υπόθεση του 2009, όταν ο τελωνειακός συνελήφθη να διακινεί λαθραία τσιγάρα από τα κατασχεμένα του τελωνείου.

 

Ιωάννινα: Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Προσεγγίσεις και πρακτικές της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία-Προσεγγίσεις και πρακτικές", διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, στις 7:30 μμ, στη Στοά Σάρκα, Ναπ. Ζέρβα 28-30,  2ος όροφος  (Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου). Τη συζήτηση διοργανώνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ιωαννίνων, στην οποία συμμετέχουν κινήσεις πολιτών.

 

Ιωάννινα: Του χρόνου τα έργα στο αεροδρόμιο

Η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος με τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού, τα οποία ήδη παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ενώ επανέφερε το ζήτημα της τοποθέτησης συστήματος για την διευκόλυνση των πτήσεων τις ημέρες χαμηλής νέφωσης. Ο Υπουργός παρέπεμψε στη νέα χρονιά τη διάθεση του απαιτούμενου ποσού από τους εθνικούς πόρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες, στο αεροδρόμιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54