Χατζηδάκης για Βιοχάλκο: Δυσάρεστη εξέλιξη όχι όμως και καταστροφή - ΑΝΕΛ: Το success story συνεχίζεται

Την απόφαση της Βιοχάλκο να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο σχολίασε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικο σταθμό Star o υπουργός Ανάπτυξης. «Δεν πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη. Αλλά να μην φέρνουμε την καταστροφή» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η παραγωγική βάση της εταιρείας θα μείνει στην Ελλάδα. Για την απομάκρυνση της εταιρείας από το Χρηματιστήριο, είπε ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΕΒ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και σημειώνοντας ότι είχε εδώ και καιρό εκπέμψει σήμα κινδύνου. Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εξέλιξη με τη Βιοχάλκο, εξαπέλυσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Μετά την 3Ε, την ΦΑΓΕ και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που κατέφυγαν στο εξωτερικό για να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους, άλλη μια εταιρεία αυτή την φορά στον τομέα της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας χάνεται και ''μεταναστεύει'' από την Ελλάδα χάρη στις ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αναπτυξιακού του επιτελείου», δήλωσε η τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Το success story του πρωθυπουργού, ανέφερε, συνεχίζεται μόνο ως αλλοπρόσαλλη πολιτική δυσβάστακτων φόρων, έλλειψης συντονισμού, μηδενικής σοβαρότητας, προκλητικής διαφθοράς και διαπλοκής του πολιτικού προσωπικού, η οποία όχι μόνο δεν ευνοεί την ανάπτυξη και τη βιομηχανική δραστηριότητα, αλλά διαλύει τις επιχειρήσεις και τις εξωθούν σε αναζήτηση έδρας σε άλλες χώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54