Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Μαζική η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών

Στο σύνολό τους τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ηλείας δεν λειτούργησαν χθες, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για την παιδεία. Οι καθηγητές στο νομό δεν μπήκαν στις τάξεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καθώς, όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης. Γιαννόπουλος, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία άγγιξε το 90%. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την ανατροπή των αποφάσεων με τις οποίες απολύθηκαν συνάδελφοί τους, να επιστρέψουν στη δουλειά τους όλοι οι απολυμένοι, να επαναλειτουργήσουν οι τομείς, να επιστρέψουν στα σχολεία τους όλοι οι μαθητές. Και ακόμα : Ξήλωμα του νομοθετικού πλαισίου για το Λύκειο, την Τεχνική εκπαίδευση και την κατάρτιση – Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Επίσης, κλειστές παραμένουν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Πύργου  καθώς συντριπτική είναι η συμμετοχή των εργαζόμενων στην πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η Ομοσπονδία τους. Σχολικοί φύλακες από την Ηλεία συμμετείχαν, εξάλλου, στην πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε χθες στην Αθήνα και χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ. Στο μεταξύ, σήμερα και αύριο, στους δρόμους θα βρεθούν μαζί με τους απεργούς καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στον τομέα της  υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κλπ) , οι δικηγόροι με απόφαση των συλλόγων τους, και άλλοι κλάδοι. Αύριο στις 11 το πρωί  στο Διοικητήριο του Πύργου, αναμένεται να συγκεντρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Την Πέμπτη το ραντεβού των απεργών είναι απογευματινό, καθώς έχει δοθεί στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο όπου η απεργιακή συγκέντρωση θα συνοδευτεί από συναυλία. 

 

Ανοίγει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Με μεγάλες προσδοκίες αλλά και πολύ υψηλούς στόχους στο επίπεδο και της συμμετοχής μαθητών που επιθυμούν να βοηθηθούν στα μαθήματά τους, αλλά κυρίως στο επίπεδο της εκπαιδευτικής προσφοράς, ανοίγει την Δευτέρα το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 250 μαθητές, ενώ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων είναι ήδη 43 και γίνεται έκκληση να έρθουν ακόμα περισσότεροι..  Η εναρκτήρια συγκέντρωση μαθητών, γονέων και εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  στο 2ο Λύκειο.

 

Νεκρό στην κούνια του βρέφος

Νεκρό στην κούνια του βρήκε το μόλις τριών ημερών βρέφος της μια 24χρονη τσιγγάνα χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Πύργου. Η 24χρονη τσιγγάνα από την περιοχή, τάισε το νεογέννητο κοριτσάκι της, το άφησε στη κούνια και όταν γύρισε ήταν νεκρό. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία.

 

Προφυλακιστέοι για τα 832 κιλά χασίς

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το μεσημέρι, μετά τις απολογίες σε Εισαγγελέα και Ανακριτή Αμαλιάδας ο 32χρονος και ο 51χρονος, που συνελήφθησαν για τα 832 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, που βρέθηκαν σε παραλία του Κάστρου – Κυλλήνης. Και οι δύο κατηγορούνται για  ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από κοινού και κατ΄ επάγγελμα, εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα, μεταφορά και κατοχή. Η ανάκριση συνεχίζεται, τόσο για την σύλληψη και άλλων δραστών, όσο και για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στα αντικείμενα που βρήκε η αστυνομία. 

 

Σύσκεψη αγροτών για ακαρπία και τιμή σταφίδας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο ώρα 11.30 το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ν. Ηλείας. Στο τραπέζι θα τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλεία, όπως είναι η ακαρπία της ελιάς και των εσπεριδοειδών, αλλά και η τιμή της σταφίδας.

 

Χέρσα χιλιάδες στρέμματα

Προς το τέλος οδεύει η αρδευτική περίοδος για τους ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων και σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο οργανισμών, φέτος καλλιεργήθηκαν μόνο τα 10.000 από τα 18.000 στρέμματα περιοχής ευθύνης του ΤΟΕΒ Γαστούνης, και 60.000 από 69.000 στρέμματα στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, καθώς οι παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε καλλιέργεια.

 

Κεραυνός έκοψε κολόνα της ΔΕΗ

Κεραυνός χτύπησε χθες το απόγευμα κολόνα της ΔΕΗ στον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Κατακόλου, στο ύψος των Γρανιτσεΐκων με αποτέλεσμα να μείνει αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή. Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και τεχνικών της ΔΕΗ αποκατέστησαν τη βλάβη. 

 

Καιρός

Ηλιοφάνεια αλλά και μερική συννεφιά προβλέπεται για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα. Άνεμοι στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί ασθενείς. Θερμοκρασία  από 18-28 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54