Κατάργηση 1929 οργανικών θέσεων στο Δημόσιο - Υπεγράφησαν οι ΚΥΑ

Την κατάργηση 1929 οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, προβλέπουν νέες υπουργικές αποφάσεις που συνυπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, της 23ης Ιουλίου, της 26ης Αυγούστου και της 13ης Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μετά από τεκμηρίωση, που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης υπουργείων και φορέων. Στο υπουργείο Οικονομικών η κατάργηση θέσεων ξεκίνησε από το τμήμα καθαριότητας
 

Τις ΚΥΑ συνέταξαν και απέστειλαν στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπενθυμίζει ότι σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί επίσης, θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κατέχουν τις θέσεις αυτές, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.

Πηγή: Ναυτεμπορική

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/09/2013 - 14:31