Λυτρώθηκε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, 2-1 την Σαχτιόρ

Με το δεξί μπήκε ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League καθώς κέρδισε στην άδεια από κόσμο Τούμπα την Σαχτιόρ Καραγκαντί με 2-1 με ολική ανατροπή στο σκορ. Τα τέρματα του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης στο 75’ και Βούκιτς στο 90’+ ενώ για την Σαχτιόρ άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Κάνιας στο 50’. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ποριβάεφ στο 87’.

Το κέρδος από αυτό το ματς είναι διπλό για τον ΠΑΟΚ καθώς όχι μόνο ξεκίνησε με θετικό πρόσημο την ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους, αλλά εξέτισε και την τιμωρία των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του είχε επιβληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. 

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος αλλά οι παίχτες του Στέφενς δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των «ασπρόμαυρων» έγιναν με σουτ έξω από την περιοχή των Νίνη, Λούκας και Λάζαρ. Η Σαχτιόρ έκανε αραιές επισκέψεις στα καρέ του Χακόμπο, όμως στο 18’ ο Κιζνιτσένκο θορύβησε τον Ισπανό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ με την κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 34’ ο Στοχ σούταρε η μπάλα γκέλαρε αλλά ο κίνδυνος πέρασε για τους Καζάκους που πλησίασαν στο γκολ στο 39’ όταν το συρτό σουτ του Γκαζαριάν έφυγε μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα για να διώξει το άγχος, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα η Σαχτέρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κάνιας από τον Κατσουράνη στο 49’, ο ίδιος νίκησε από τα 11 βήματα τον Χακόμπο ανοίγοντας το σκορ (0-1) και παγώνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στην άδεια Τούμπα.

 

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του ψάχνοντας την ισοφάριση και έπαιζε τους Καζάκους στο μισό γήπεδο ψάχνοντας τρόπους να διασπάσει την άμυνα τους. Στο 57’ το σουτ του Λαζάρ έξω από τη περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η είσοδος του Σαλπιγγίδη και του Λίνο έδωσαν περισσότερη ώθηση στον «δικέφαλο» που έφερε το ματς στα ίσια στο 75’ Από κόρνερ του Λούκας ο Αθανασιάδης με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η ισοπαλία δεν αρκούσε στους γηπεδούχους που συνέχιζαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν με τον Βούκιτς που αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αξιοποίησε τη γλυκιά σέντρα του Λίνο και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κίτρινες: 64' Τζιόλης – 39' Ποριβάεφ, 52' Γκαζαριάν, 80' Ταράσοφ

Κόκκινη: 87' Ποριβάεφ (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Φορτέλ (Γαλλία)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης

Σαχτιόρ Καραγκαντί: Μόκιν, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνιας, Βίτσιους, Φινοντσένκο (81' Μπαϊζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιτζνιτσένκο (88' Ζένκοβιτς)

 

Μακάμπι-Άλκμααρ 0-1

Με τους βαθμούς της νίκης έφυγε από το Ισραήλ η Άλκμααρ επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν την αναμέτρηση. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε για τους Ολλανδούς ο Γκούντμουντσον στο 71’.

Η Μακάμπι ξεκίνησε έχοντας την υπεροχή όμως οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 71’ με τον Γκούντμουντσον με κοντινό πλασέ (0-1). Στο υπόλοιπο διάστημα οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον κίπερ των Ολλανδών Αλβαράδο.

Μακάμπι Χάϊφα: Σαράνοφ, Σέιμαν, Κεϊνάν, Μεσχουμάρ (83' Βερέντ), Τσότσαλιτς, Μπόκολι, Εζρά, Ράγιος, Αμπουχατζίρα, Κατάν (69' Ντλοβού), Τουργκεμάν (70' Γιαντίν)

Άλκμααρ: Αλβαράδο, Βούιτενς, Γιόχανσον, Φιεργκέβερ (80' Γκόρτερ), Γκουβελέου, Ελμ (63' Μάρτενς), Ορτις, Γκουντέλ, Μπέερενς (63' Οβερτούμ), Γκούντμουντσον, Τζόχανσον

 

Βαθμολογία στον 12ο όμιλο:

1. ΑΖ Άλκμααρ 3 1-0

2. ΠΑΟΚ 3 2-1

3. Σαχτιόρ Καραγκαντί 0 1-2

4. Μακάμπι Χάιφα 0 0-1

Επόμενη αγωνιστική (3/10)

Σαχτιόρ Καραγκαντί-Μακάμπι Χάϊφα

Άλκμααρ-ΠΑΟΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/09/2013 - 00:51