Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Νεκρός σε τροχαίο 21χρονος από τη Ν. Μανολάδα

Τραγικό θάνατο βρήκε 21χρονος από τη Νέα Μανολάδα σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα. Πρόκειται για τον Ανδρέα Νικολόπουλο, ο οποίος κινούμενος με το αυτοκίνητό του στην επαρχιακή οδό Βάρδα – Νέα Μανολάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και τελικά να ανατραπεί.. Ο άτυχος νέος τραυματίστηκε θανάσιμα και άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

 

Νέα 5νθήμερη απεργία αποφάσισαν οι καθηγητές

Νέα πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν χθες, μετά από πολύωρη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, οι καθηγητές της Ηλείας και με αυτήν την εντολή από τη βάση,  θα μετάσχει στην ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας ο πρόεδρος Γιάν.  Γιαννόπουλος. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ αναφέρθηκε στη μαζική συμμετοχή του κλάδου στην απεργιακή κινητοποίηση, με ποσοστά που άγγιξαν το 90% κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα, προκαλώντας, όπως είπε,  ταραχή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τα καθοδηγούμενα δελτία των ιδιωτικών καναλιών. Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και  στην αναγκαιότητα δημιουργίας απεργιακού ταμείου, ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν ανελαστικές υποχρεώσεις και μετέχουν στις κινητοποιήσεις. Αναφορά έκανε και στην στυγερή δολοφονία  του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πριν την έναρξη των τοποθετήσεων, με πρόταση του μέλους του Δ.Σ  Τρύφωνα Αθανασόπουλου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και όλων των θυμάτων ρατσιστικής και φασιστικής βίας.

 

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στον Πύργο

Την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στις αρχές Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, που έχουν την πρωτοβουλία δημιουργίας της κοινωνικής αυτής δομής, όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου.  Απευθύνεται σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου, ανασφάλιστους, άνεργοι, άτομα που τεκμηριωμένα  ζουν κάτω από το όριο φτώχιας, άτομα που στερούνται  και «βιβλιαρίου απορίας και συνταγολογίου»  που εκδίδεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της πρ. Νομαρχίας ή τις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στην Ολυμπία

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν στο σκοπό και τον συμβολισμό των εκδηλώσεων, καθώς και στο πρόγραμμα που περιλαμβάνουν και συνδυάζεται με την τελετή αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. 

 

Στην Ηλεία οι ποδηλάτες του κοινωνικού παντοπωλείου

Με αφετηρία την Κύπρο έφτασαν χθες στην Ηλεία τρεις ποδηλάτες με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο. Οι ποδηλατοδρόμοι ξεκίνησαν από την Κομοτηνή στις 11 Σεπτεμβρίου και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει 3 τόνους τροφίμων. 

 

Αντιπλημμυρικά στη Ζαχάρω

Σειρά έργων αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ  που θα ξεκινήσουν σε έναν περίπου μήνα δρομολογεί ο δήμος Ζαχάρως. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργος Μπάμης , η δημοτική αρχή προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υλοποίηση μεγάλων έργων τα οποία έχει δρομολογήσει αφού έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες, αλλά και τις διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις και τις αναθέσεις, ενώ κάποια ήδη εκτελούνται στην έδρα και τα χωριά και μάλιστα με πόρους εξασφαλισμένους.

 

Ερευνάται υπόθεση βιασμού ανηλίκου

Υπόθεση βιασμού ανηλίκου από έναν αλλοδαπό 39 ετών εξετάζουν οι Αρχές στην Ηλεία. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα σε περιοχή νότια του Νομού μας και λόγω της ιδιαιτερότητας ερευνάται με διακριτικότητα.

 

Καιρός

Νεφώσεις κατά περιόδους προβλέπεται για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα. Ανεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς. Θερμοκρασία  μέχρι 27 βαθμοί Κελσίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54