Μεξικό: Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τη θεομηνία

Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τις καταιγίδες και τις πλημμύρες που σαρώνουν το Μεξικό. Διασώστες ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό περίπου 68 αγνοουμένων σε ένα χωριό στο νότιο Μεξικό, που καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης. «Προς το παρόν έχουμε καταγράψει 97 θανάτους στην ανατολική και τη δυτική ακτή» δήλωσε το Λουίς Φελίπε Πουέντε, συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην τηλεόραση Foro TV. Η πολιτεία Γκερέρο χτυπήθηκε περισσότερο από τον κυκλώνα Μάνουελ που έπληξε το Μεξικό την Πέμπτη το πρωί στη βορειοδυτική ακτή του, προτού υποβιβαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τροπική θύελλα, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα καταστροφικό ήταν και το πέρασμα του τυφώνα Ίνγκριντ.

«Οι πιο σοβαρές συνέπειες του Μάνουελ έγιναν αισθητές στην Λα Πιντάδα», ένα χωριό δυτικά του Ακαπούλκο στις ακτές του Ειρηνικού, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσόνγκ.

Η κατολίσθηση έθαψε ένα μεγάλο μέρος του χωριού, σπίτια, το σχολείο και την εκκλησία, σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Σύμφωνα με το «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» μια τοπική ένωση της πολιτείας Γκερέρο, «εκατοντάδες απομακρυσμένες κοινότητες δεν έχουν πρόσβαση ούτε μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών». 
 
Η κατολίσθηση σημειώθηκε ενώ πολλοί άνθρωποι γευμάτιζαν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. 
 
Πηγές: BBC, ΑΜΠΕ
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/09/2013 - 15:52