Α. Σαμαράς: Τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας και των δεσμεύσεων των Ευρωπαίων έναντι της χώρας

Την εκτίμηση ότι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα, θα οδηγήσει, με ορίζοντα τριετίας σε οικονομική ανάκαμψη και ανακούφιση των στρωμάτων που έχουν πληγεί περισσότερο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Συνέδεσε μάλιστα την εξέλιξη αυτή με την πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, αφού η Ελλάδα θα τηρήσει τις δικές της.

Επίσης δεν απέκλεισε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές (χωριστά οι δήμαρχοι και χωριστά οι δημοτικοί σύμβουλοι, συζήτηση που είναι ανοιχτή αυτή την περίοδο) και δήλωσε: «Θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και πρωτίστως με τους κυβερνητικούς εταίρους μας. Είναι μία πρόταση αξιοκρατίας, που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον πολίτη».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε πως: «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";». Δήλωσε ότι δεν εκβιάζεται, αναφερόμενος σε σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Μιλώντας για το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τις δηλώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ, τις χαρακτήρισε «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα», ειδικά για τα σημεία εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

 

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/09/2013 - 20:49