Σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και επεισόδια έχει πυροδοτήσει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε διάφορα σημεία της χώρας. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στη Νίκαια. Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα πέντε άνδρες, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και οι οποίοι κατά δήλωσή τους, είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία πτυσσόμενα γκλοπ, δύο σουγιάδες, τέσσερα σπρέι πιπεριού και μία κροτίδα. Επίσης, στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα για παραβίαση του νόμου περί όπλων τρία άτομα που συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, με κράνη, κοντάρια και ασπίδες.

Χθες, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δάφνη, ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα. Ακολούθησε ένταση με επέμβαση της αστυνομίας και χρήση χημικών.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται μέχρι τις 12 το βράδυ, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση - εκδήλωση που σχετίζεται με διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει σήμερα το πρωί στο Περιβολάκι της Νίκαιας, διανομή τροφίμων και ρουχισμού.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54