Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Κακοκαιρία στην Ηλεία

Υδροστρόβιλοι , κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, χαλαζόπτωση, πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε  πολλές περιοχές του Νομού μας. Συγκεκριμένα, στην θαλάσσια περιοχή της Κουρούτας  αλλά και του Αγίου Ανδρέα, σημειώθηκαν υδροστρόβιλοι, ενώ σφοδρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή της Ωλένης, όπου ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Μαγούλα, κατέγραψε περισσότερα από 40 χιλιοστά ύψος βροχής. Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων, κυρίως στο Μουζάκι,, ενώ στο χώρο της εμποροπανήγυρης του Βάραγκα, από τον σφοδρό άνεμο παρασύρθηκε ένα μεταλλικό στέγαστρο. Στο Χειμαδιό υπάρχουν αναφορές για μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από ισχυρή χαλαζόπτωση και δυνατή βροχή. Δέντρα έπεσαν και στην περιοχή της Κρέστενας, στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, προς το Κάτω Σαμικό. Εκεί σημειώθηκε και ατύχημα όταν διερχόμενο ΙΧ έπεσε πάνω στο Πυροσβεστικό όχημα που είχε μεταβεί για την κοπή των δέντρων.  Πυρκαγιές από κεραυνούς προκλήθηκαν στο Παλαιοχώρι Γαστούνης και στο Περιστέρι Αμαλιάδας, χωρίς όμως να επεκταθούν, και κατασβέστηκαν από δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πολλές και οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές του νομού  λόγω  βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, εξ  αιτίας της κακοκαιρίας. 
 

Συνεχίζουν απεργιακά οι καθηγητές

Νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι καθηγητές στο Νομό μας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας στη Γενική Συνέλευσή τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας «η απεργία μας συνεχίζεται. Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση του αγώνα με απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη και γενική συνέλευση προέδρων την Τετάρτη». Σήμερα το πρωί  η συγκέντρωση  των καθηγητών της Ηλείας στο  2ο Λύκειο Πύργου όπως και αύριο, ενώ στις 12 το μεσημέρι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Εξάλλου, σήμερα ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και τις εξελίξεις στην Παιδεία στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

 

Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Λαμπράκη

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γρηγόρη Λαμπράκη, 50 χρόνια από την δολοφονία του διοργάνωσε προχθές ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας,  τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης του ΟΗΕ (στις 21 Σεπτεμβρίου). Συμμετείχαν εκπρόσωποι του φιλειρηνικού κινήματος, και άλλες κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης. Στην εκδήλωση, την Κίνηση Πολιτών κατά του Ρατσισμού, εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος Νανή Πολίτου, και το μέλος της Γραμματείας Πάνος Τριγάζης. Στον χαιρετισμό της η Νανή Πολίτου αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Της εκδήλωσης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, προηγήθηκε συμβολική φιλειρηνική και αντιφασιστική πορεία, η οποία ξεκίνησε από τον σταθμό του ΟΣΕ και κατέληξε στο Δημοτικό Μέγαρο. Επικεφαλής της πορείας ήταν ο γιος του Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης ο νεότερος, κρατώντας πανό παρόμοιο με εκείνο της πρώτης μαραθώνιας πορείας ειρήνης, ενώ ακολουθούσαν φέροντας τη γνωστή σημαία της Ειρήνης εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων.


Συλλαλητήριο κατά της «Χρυσής Αυγής»

Συλλαλητήριο εναντίον της «Χρυσής Αυγής» διοργανώνουν  σήμερα  Δευτέρα ώρα 7 το απόγευμα, στην πλατεία του ΟΤΕ στον Πύργο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.  Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΠΑΜΕ, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες. Στους διαδόχους των ταγμάτων ασφαλείας , στη συμμορία των θρασύδειλων τραμπούκων , στους μπράβους και στα τσιράκια των αφεντικών μόνο το οργανωμένο λαϊκό εργατικό  κίνημα μπορεί να απαντήσει.

 

Μετωπική με 4 τραυματίες

Μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως, στη διασταύρωση Κολιρίου. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας της βροχής, ο οδηγός ενός αγροτικού οχήματος που είχε κατεύθυνση προς Ολυμπία, φέρεται να έχασε τον έλεγχο και να εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πύργο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 4 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

Σύσκεψη για τους εργάτες γης στη Βάρδα

Σύσκεψη για τα ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες και τη στέγαση των εργατών γης, διοργανώνει ο Δήμος  Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο πρώην  Δημαρχείο της Βάρδας , με τη συμμετοχή των παραγωγών φράουλας του νομού μας και υπηρεσιακών παραγόντων. 

 

Καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Ανεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί ασθενείς. Θερμοκρασία  από 16 μέχρι 27 βαθμοί Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/09/2013 - 11:07