Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Σε διαθεσιμότητα 48 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας οδηγούνται 48 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί.
Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχεται από τους κλάδους διοικητικού, διοικητικού / οικονομικού, διοικητικού / λογιστικού, επιστατών, επιμελητών, προσωπικού Η/Υ, τεχνικού, φυλάκων / νυχτοφυλάκων, διοικητικών γραμματέων, τηλεφωνητών / θυρωρών, διοικητικής / οικονομικής υποστήριξης, υπαλλήλων γραφείων, μεταφραστών / διερμηνέων, βιβλιοθηκονόμων, επιστατών, κλητήρων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην ένταξη διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να ληφθούν υπόψη αριθμητικά και αξιολογικά κριτήρια των διοικητικών δομών που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθόρισε.

Για τους  λόγους αυτούς, η Σύγκλητος αποφάσισε τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Σεπτεμβρίου, λόγω διαπιστωμένης αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας των υπηρεσιών του. Η Σύγκλητος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει, τις δυσμενείς εξελίξεις που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Αυτοψία στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου από τους κοινοτικούς

Αυτοψία» στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς, ο οποίος δέχεται τα απορρίμματα της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο ευρωβουλευτών της Επιτροπής Αναφορών, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κακή χωροθέτηση, κακοτεχνίες στην κατασκευή και δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ.
Την έντονη ανησυχία της, ότι ο ΧΥΤΑ μπορεί να μετατραπεί σε μία ξέχειλη δεξαμενή, λόγω των βροχοπτώσεων τη χειμερινή περίοδο, με κίνδυνο να πέσουν απόβλητα στο ρέμα του κάμπου της Παραμυθιάς, εξέφρασε η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραίμη.

Πόλη Χωρίς αυτοκίνητο σταν Ιωάννινα

Μία εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσίασαν τμήματα της πόλης των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αφού απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.
Το Σάββατο έμεινε κλειστό για τα αυτοκίνητα το εμπορικό κέντρο και η Ανεξαρτησίας, ενώ την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταφέρθηκε στο Μώλο.

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Ηπείρου που ξεκίνησε να υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζει μια επιθετική προβολή για τα επόμενα έτη και μέχρι τέλος του 2015.
Στο πλαίσιο αυτό και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:

1. "World Travel Market" που διοργανώνεται στο Λονδίνο το διάστημα 4-7/11/2013. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο χώρο του Ε.Ο.Τ.

2.  "Philoxenia" που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στους χώρους της Δ.Ε.Θ. από την HELEXPO το διάστημα 21-24/11-2013. Η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετέχει στην έκθεση από το 1999 και εκτός από τα τουριστικά αξιοθέατα, δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.

Και στις δυο αυτές εκθέσεις η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει δωρεάν στα περίπτερά της, τους Δήμους της Ηπείρου, τους φορείς, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης - Απασχόλησης - Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, εγγράφως την πρόθεσή τους για συμμετοχή σε κάποια από τις παραπάνω εκθέσεις, το αργότερο ως τις 26-9-2013, προκειμένου να οργανωθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από την Ελλάδα και τις χώρες στόχους.  Επίσης, ως την παραπάνω ημερομηνία μπορούν να στείλουν στην ίδια Διεύθυνση καθώς και στα τμήματα Εμπορίου & Τουρισμού κάθε Π.Ε. υλικό, προκειμένου να διανεμηθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες στις Εκθέσεις.

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Κ. Δούβλη

Σήμερα Δευτέρα θα δοθεί η συνέχεια στην εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Καίτης Δούβλη, από το Μικτό Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας.
Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έκλεψαν πασσάλους από γέφυρα της Εγνατίας

Ένας 35χρονος και ένας 31χρονος, οι οποίοι εντοπίστηκαν να έχουν φορτωμένους σε αγροτικό όχημα μεταλλικούς πασσάλους, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας οδού, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ανθοχώρι Μετσόβου. Μετά από έλεγχο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 16 μεταλλικούς πασσάλους, μήκους από 1,5 έως 2 μέτρα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν κόψει και αφαιρέσει τους μεταλλικούς πασσάλους, νωρίτερα την ίδια ημέρα από τη βάση της γέφυρας της Εγνατίας Οδού, στο Ανθοχώρι Μετσόβου.

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ, έχασε 0-1 στη Λεβαδειά

Με 1-0 ηττήθηκε στη Λιβαδειά ο ΠΑΣ Γιάννινα από την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE. Ο ΠΑΣ βρίσκεται 7ος στο βαθμολογικό πίνακα με 7 βαθμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54