Χιλιάδες στους δρόμους κατά της διαθεσιμότητας

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν από κοινού, στην πλατεία Κλαυθμώνος τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν τον δημόσιο τομέα». Στους δρόμους αυτήν την ώρα 4.000-5.000 διαδηλωτές. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να ακυρωθούν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, σε δηλώσεις του στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λόγω των κινητοποιήσεων, κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.
 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τρίωρη στάση εργασίας έως τις 13.00 κήρυξαν ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και αύριο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, αλλα και οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, για δεύτερη ημέρα οι 48ωρες απεργίες των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου αποφάσισαν οι σύγκλητοι των ιδρυμάτων.

Σε ανακοινώσεις τους τα δύο ιδρύματα τονίζουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

Την Τετάρτη διοργανώνεται πανελλήνιο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων.

Στις 18.00 το απόγευμα αύριο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της.

Πηγή: Α' Πρόγραμμα - Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/09/2013 - 12:40

Πολυμέσα