Νέο ραντεβού Μητσοτάκη-τρόικας την Παρασκευή

Την επίτευξη προόδου το τελευταίο τρίμηνο διαπίστωσαν οι επικεφαλής της τρόικας στο πρόγραμμα της κινητικότητας και των όσων είχαν συμφωνηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στα αιτήματα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και ορίστηκε νέα συνάντηση την Παρασκευή το μεσημέρι. 

 

 

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν ότι χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που κυριάρχησε στη συνάντηση, αποτελεί η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.) των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη του στόχου της κινητικότητας - διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είπαν ακόμη ότι αν και είχε προγραμματιστεί η συνάντηση να διαρκέσει δύο ώρες, τελικά περιορίστηκε σε μία ώρα και 20 λεπτά. 

Από  τους επικεφαλής της τρόικας ζητήθηκε μία μικρή παράταση για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με  το ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να το είδαν θετικά.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54