Τσίπρας: Δεν είναι πραγματικά πλεονάσματα αυτά που βασίζονται στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων

Τα σχολεία της χώρας μας ήταν ανοιχτά ακόμα και στην περίοδο όπου η χώρα βρισκόταν υπό κατοχή και όπου η δημοκρατία δεν λειτουργούσε τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και στηρίζοντας τα δίκαια, όπως είπε, αιτήματα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Τα αιτήματα, αυτά, ανέφερε δεν αφορούν στο ιερό δικαίωμα τους στην εργασία, αλλά στη δυνατότητα της χώρας, να έχει σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια που θα πηγαίνουν τα παιδιά να μορφώνονται. Συνεπώς, συμπλήρωσε, πρόκειται για αιτήματα, που αφορούν στην προοπτική του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Παράλληλα, εξαπέλυσε  επίθεση στην κυβέρνηση για τον στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος λέγοντας ότι «δεν είναι πραγματικά πλεονάσματα, τα πλεονάσματα που βασίζονται στη διάλυση και στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, μονάδων κοινωνικής φροντίδας»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου

«Σήμερα κινδυνεύουν τα σχολεία μας να μην μπορούν να λειτουργήσουν» και αυτό, όπως είπε αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Χαρακτήρισε μονόδρομο την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και δεσμεύθηκε ότι όταν υπάρξει πολιτική αλλαγή, θα δοθεί η δυνατότητα σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να σταματήσει η καταστροφή.

«Ως πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε την αποκατάσταση των αδικιών και των μεγάλων πληγών που έχει επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/09/2013 - 14:12