Συνελήφθη ο αστυνομικός που εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση, για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Οι εργοδοτικές εισφορές αφορούσαν σε επιχείρηση ειδών εστίασης. Επειδή η καταδικαστική απόφαση είχε εκδοθεί στο όνομά του, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του και για συμμετοχή σε εταιρεία που απαγορεύεται στον Κανονισμό. 

Ο ρόλος του στην εταιρεία θα διερευνηθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, παράλληλα με την υπόθεση που αφορά στις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στη Ρόδο για τον αστυνομικό, που φέρεται να εκπαίδευε μέλη της ΧA

Κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στη Ρόδο και τα μέλη του ανακρίνουν τον υπαρχιφύλακα, που εμφανίζεται σε φωτογραφία τοπικής εφημερίδας να εκπαιδεύει μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε τακτικές μάχης σώμα με σώμα, με τη χρήση όπλων, στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, σημειώνει σε συνέντευξή του ο Μανώλης Ανδρουλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου (ΕΑΥΝΔ). 

«Ως Ένωση Αστυνομικών ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρόδο να γίνουν άμεσα έρευνες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να μη μένουν σκιές ότι κάποιοι θέλουν να συγκαλύψουν κάτι. Έχει έρθει στη Ρόδο κλιμάκιο από την Αθήνα. Ανακρίθηκε ήδη ο συγκεκριμένος αστυνομικός» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης. 

Ο επικεφαλής της ΕΑΥΝΔ αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν δημοσιευτεί η φωτογραφία, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είχε ειδοποιηθεί. 

 

Πηγές: Ελευθεροτυπία, ΑΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54