Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πανελλαδική κλίμακα για συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

Σε πανελλαδικό επίπεδο εξελίσσεται η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα και υπολογίζονται σε 36. Από την άλλη, οι αρχές δεν αποκλείουν ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. Όπως προβλέπει το άρθρο 62 του Συντάγματος παύει η βουλευτική ασυλία σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων Οι μέχρι στιγμής συλληφθέντες, κρατούνται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην Αντιτρομοκρατική. Eκτός των ήδη συλληφθέντων Ν.Μιχαλολιάκου, Η. Κασιδιάρη, Γ. Πατέλη και Η. Παναγιώταρου και του βουλευτή Ι. Λαγού, υπάρχουν εντάλματα για τους βουλευτές Παππά και Μίχο. Η κατηγορία είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σημειώνεται ότι από το 1974 έως σήμερα, είναι η πρώτη φορά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ και ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. «Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

"Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση", αναφέρει η ιστοσελίδα της Χ.Α., ενώ σε Blog τοπικής οργάνωσης, λοιδωρούνται όσοι έχουν κάνει καταγγελίες για τη δράστη της Χ.Α., ιδιαίτερα οι μετανάστες.

Οι συλληφθέντες θα κρατηθούν έως τη Δευτέρα μέχρι να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και ακολούθως θα αποφασίσει ο εισαγγελέας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Με τη φράση «Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε στον ΣΚΑΪ, ότι: «Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι ενδείξεις».

 

Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως το ΒΒC και το Reuters, αλλά και το ιταλικό πρακτορείο ΑΝSA (με τίτλο Grecia: arrestato leader partito Alba Dorata), κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα.

Σχετική είδηση: Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Εντάλματα σύλληψης και για άλλους βουλευτές της Χ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28/09/2013 - 11:31