Ερευνάται η διασύνδεση ενστόλων της Πάτρας με τη "Χρυσή Αυγή" - Συνελλήφθη λιμενικός

Και στην Πάτρα οι εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, είναι ραγδαίες, αφού πραγματοποιούνται συνεχείς έρευνες. Τα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζουν με κάθε λεπτομέρεια τις εξελίξεις.
 

Νεώτερη ενημέρωση (15:05): Τη διασύνδεση ενστόλων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας της περιοχής μαςμε την "Χρυσή Αυγή" διερευνά κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που βρίσκεται από προχθές το βράδυ στην Πάτρα, συλλέγοντας πληροφορίες και στοιχεία. Το πρωί έκαναν κατ' οίκον έρευνα σε λιμενικό που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

Ο λιμενικός μεταφέρθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαϊας, στην Ερμού και διερευνάται από τους "Αδιάφθορους" εάν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του. Οπως αναφέρουν πηγές της "Γ", οι αστυνομικοί έκαναν κατ' οίκον έρευνα και στο σπίτι του λιμενικού, στο οποίο όμως δεν κατασχέθηκαν ευρήματα που να μαρτυρούν εμπλοκή. Ωστόσο συνελήφθη διότι είχε στην κατοχή του μικρή ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων και σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο.

Θυμίζουμε ότι συνολικά από τις πέντε κατ' οίκον έρευνες που έγιναν το πρωί στην Πάτρα, βρέθηκαν επίσης σφαίρες, γάντια και σάκοι του μποξ, παλιά σπαθιά τύπου απομίμησης, μικρή ποσότητα καπνού Αγρινίου, κ.ά.

 

Νεώτερη ενημέρωση (1:19): Σε μία σύλληψη προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών πριν από λίγο ενός 33χρονου μέλους της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα καθώς από την έρευνα στο σπίτι του, στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων, βρέθηκε να κατέχει ένα όπλο τύπου ρέπλικα, σφαίρες και ένα γκλοπ. Σε βάρος του 33χρονου θα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία για συλλήψεις άλλων μελών της Οργάνωσης στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι έγιναν έρευνες σε πέντε περίπου σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

 (12:00) Σε εξέλιξη βρίσκεται  εκτεταμένη έρευνα της Αστυνομίας σε σπίτια στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από τη "Χρυσή Αυγή" που διεξάγεται σ' όλη τη χώρα.

Αυτήν την ώρα, αστυνομικοί - πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει έρθει κλιμάκιο από την Αθήνα- κάνουν "φύλλο και φτερό" δύο σπίτια στην Πάτρα μελών του κόμματος της "Χρυσής Αυγής".

Εχει προσαχθεί στην Ασφάλεια ένα άτομο, ηλικίας 33 ετών περίπου, καθώς βρέθηκε στο σπίτι του ένα όπλο τύπου ρέπλικα. Η Αστυνομία μιλά για προσαγωγές και όχι για συλλήψεις.

 


Πηγή: http://www.gnomip.gr/

ΠΑΤΡΑ: Στη πόλη βρίσκεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων- Ερευνά διασύνδεση ένστολων με την Χρυσή Αυγή - Συνελήφθη λιμενικός
 

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα με τις έρευνες της Αστυνομίας για στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, για τυχόν συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις, σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Αυτό σημαίνει ότι ερευνάται τυχόν εμπλοκή και ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας σε δράσεις της Χρυσής Αυγής με αξιόποινο χαρακτήρα. Οι έρευνες διεξάγονται υπό άκρα μυστικότητα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των ερευνών έχει συλληφθεί και άνδρας του Λιμενικού Σώματος χωρίς, μέχρι αυτή την στιγμή, να έχει διακριβωθεί αν έχει ή όχι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Πάντως, το γεγονός ότι συνελήφθη σημαίνει ότι εμπλέκεται σε παραβατικές συμπεριφορές.
Επίσημες ανακοινώσεις επί του παρόντος δεν υπάρχουν καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: www.dete.gr

 

 

Πάτρα: Συλλήψεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή - Στα κρατητήρια ένα άτομο - Έρευνες σε σπίτια σε όλη την πόλη


Ένας άνδρας περίπου 30 ετών βρίσκεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών, μετά την εκτεταμμένη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη απο το πρωί στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό οπλισμού και άλλου υλικού για τη Χρυσή Αυγή.
Μέχρι ώρας δεν έχει γνωστοποιηθεί ποια είναι τα στοιχεία και τα ευρήματα που ενοχοποιούν τον 30χρονο στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες με βάση τις κατηγορίες για τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μελών της Χ.Α.
Η επιχείρηση στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη σε σπίτια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πηγή: http://www.achaiachannel.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/10/2013 - 18:50