Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Χωρίς λύση για τα σκουπίδια

Δεν πρόκειται να επιτρέψουν την απόθεση σκουπιδιών στις «Λίμνες» ούτε για το χρονικό διάστημα που προβλέπει η παράταση που δόθηκε από την Πολιτική Προστασία της Δυτικής Ελλάδας, διεμήνυσαν οι κάτοικοι χθες, στον δήμαρχο Πύργου και τον αντιδήμαρχο Γ. Αργυρόπουλο που πήγαν χθες το πρωί στο χώρο και συνομίλησαν μαζί τους, σε μια προσπάθεια να τους διαβεβαιώσουν ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη  νομοθεσία.
Εξάλλου με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, αλλά και τις συλλήψεις δημοτικών υπαλλήλων στα Κονιδείκα, ο δήμαρχος Ήλιδας, εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις των κατοίκων σε κάθε περίπτωση, δεδομένου όπως είπε, ότι η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη φάση της καθώς σε 52 ημέρες θα αναδειχθεί ο εργολάβος του έργου κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας και ΧΥΤΥ.

Αγιασμός  στα Ειδικά Σχολεία μετά από ένα μήνα!

Με καθυστέρηση 20 και πλέον ημερών από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων- νηπιαγωγών και καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής μέσω ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας, ανοίγει το δρόμο γιατην έναρξη των μαθημάτων και στα ειδικά σχολεία της Ηλείας. Το ΕΕΕΕΚ Πύργου και το Ειδικό Γυμνάσιο  Πύργου στα Βυτινέϊκα πρόκειται να κάνουν αγιασμό αύριο Παρασκευή.
Στην Ηλεία όσον αφορά τα δύο αυτά σχολεία Δευτεροβάθμιας αλλά και τα τμήματα ένταξης, προσελήφθησαν 38 καθηγητές. Παράλληλα οι 26 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής που προσελήφθησαν στην Ηλεία, θα στελεχώσουν τα νηπιαγωγεία Ειδικής Αγωγής Πύργου και Κρεστένων και τα ειδικά δημοτικά σχολεία Πύργου, Αμαλιάδας και Λεχαινών καθώς και τα τμήματα ένταξης. Στο μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Χ. Καφύρας δεσμεύτηκε για τη μεταφορά από τη Δευτέρα, όλων των μαθητών των ειδικών σχολείων.

 

Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας

Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας εμφανίστηκε σε 39χρονο αλλοδαπό που εργάζεται στην περιοχή Ρουπακίου και ο οποίος από προχθές νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. Ο 39χρονος ζούσε σε συνθήκες που δεν κάλυπταν ούτε τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής.

 

Επίθεση κουκουλοφόρων σε πολίτη

Αντιμέτωπος με τρεις κουκουλοφόρους  που κρατούσαν ρόπαλα, βρέθηκε ένας 42χρονος στην Αμαλιάδα, επιστρέφοντας από τη δουλειά του, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο άτυχος άντρας δέχθηκε την επίθεση των τριών αγνώστων που άρπαξαν από την τσέπη του  το ποσό των 1100 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Ο σοβαρά τραυματισμένος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας αρχικά και εν συνεχεία του Πύργου όπου και παραμένει για νοσηλεία χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

 

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα στον  Πύργο

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο, με στόχο να δώσει ώθηση στην οργάνωση της πάλης και της κλιμάκωσης του αγώνα ενόψει της γενικής προειδοποιητικής απεργίας της 23ης Οκτωβρίου. 

 

Επιχορηγήσεις για σχολικές μονάδες

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος στο Δημαρχείο στα Λεχαινά, έγινε η κατανομή των τακτικών επιχορηγήσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών κάθε μιας σχολικής μονάδας, αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε και ο τρόπος κατανομής και των προβλεπόμενων πόρων για τις επισκευές προκειμένου να αντιμετωπιστούν μικρά κατασκευαστικά προβλήματα, όπου αυτά υπάρχουν.

 

Σύλληψη αλλοδαπού για χρέη

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των προσωπικών οφειλών του 37χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.046 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας

 

Προβληματική η έναρξη του Τμήματος ΤΕΙ  Πύργου 

Με εκατόν πενήντα τέσσερις νέους φοιτητές, τριάντα δηλαδή λιγότερους απ’ όσους εισήχθησαν συνολικά στο νεοσύστατο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στον Πύργο, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του α’ εξαμήνου. Υπό την προϋπόθεση να επιλυθούν εγκαίρως τα δεκάδες προβλήματα που απορρέουν από το σχέδιο «Αθηνά» όπως το θέμα της έλλειψης καθηγητών το πρόγραμμα σπουδών που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και της… διασύνδεσης σε ένα τμήμα τριών κατευθύνσεων, ουσιαστικά, τελείως διάφορων μεταξύ τους.
Ο δήμαρχος Ήλιδας από την άλλη, δήλωσε ότι το ΤΕΙ Γεωπονίας  της πόλης θα είναι καθ΄ όλα έτοιμο μέχρι τον αγιασμό.


14 τόνους ξυλεία από τη Φολόη!

Κρυμμένοι σε αποθήκη στο Κούμανι  βρέθηκαν 14 τόνοι καυσόξυλων που αφαιρέθηκαν από το δρυόδασος της Κάπελης και κατασχέθηκαν την Τετάρτη, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες του Δασαρχείου Πύργου.Ο δράστης, γνωστός ξυλέμπορος της περιοχής, έχει «πιαστεί» ξανά στο παρελθόν για παράνομη κοπή και μεταφορά καυσόξυλων. Οι 14 τόνοι αντιστοιχούν σε 7-8 ίσως και περισσότερα δέντρα, τα οποία κόπηκαν από το πανέμορφο δάσος της Φολόης.

 

 Ο καιρός

Σήμερα Πέμπτη 3/10 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα δώσουν βροχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 25 με 26οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, από το βράδυ νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54