ΚΕΕΡΦΑ: Ανακοίνωση για τις φιλοναζιστικές διώξεις σε βάρος του συντονιστή της

Την ίδια ώρα που προκαλεί προβληματισμό η κωλυσιεργεία για χρόνια των διωκτικών μηχανισμών σε βάρος της Χ.Α. για όσα γνώριζαν και είχαν στοιχεία, η κίνηση ενωμένεοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, διαμαρτύρεται για δίωξη του συντονιστή της, μετά από "απαίτηση" ιστοσελίδων ακροδεξιού και ρατσιστικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αθήνα 7/10/2013

Σε εξέλιξη οι  προανακρίσεις  για τις φιλοναζιστικές διώξεις σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου

Η απύθμενη υποκρισία της κυβέρνησης  και του υπουργού Δημόσιας Τάξης  Ν.Δένδια που παριστάνει όψιμα τον αντιφασίστα και αντιρατσιστή καταγράφεται ανάγλυφα στις διώξεις της Κρατικής Ασφάλειας 2ου Τμήματος Προστασίας  του Δημοκρατικού Πολιτεύματος με βάση το άρθρο 191 του ποινικού Κώδικα σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου συντονιστή  της ΚΕΕΡΦΑ, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, για δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της www.antiracismfascism.org.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, κατέθεσε σήμερα  υπόμνημα κατά των κατηγοριών για «διασπορά ψευδών ειδήσεων η φημών» σχετικά με ανακοίνωση καταγγελίας της ΚΕΕΡΦΑ κατά  της αστυνομικής βαρβαρότητας σε βάρος των κρατούμενων μεταναστών στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας που προκάλεσε την εξέγερση τους στις 10 Αυγούστου.

Υπάρχουν ωστόσο ερωτηματικά για τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης  Ν.Δένδια.  Άραγε τιμωρήθηκαν εκείνοι οι αστυνομικοί που έσπρωχναν και χτυπούσαν βίαια τους μετανάστες για να μπουν μέσα στα κοντέινερ στα οποία είχαν κόψει το ρεύμα τιμωρώντας τους κρατούμενους διότι …άκουσον, άκουσον έβαλαν μπρός το κλιματιστικό σε συνθήκες καύσωνα η τους δόθηκε βραβείο; Προχώρησε ποτέ η δίκη σε βάρος αστυνομικού που χτυπούσε μετανάστες στην Αμυγδαλέζα μετά από καταγγελίες γιατρών του στρατοπέδου συγκέντρωσης; Προχώρησε η έρευνα για τους βασανισμούς κρατουμένων της Αμυγδαλέζας στο αεροδρόμιο για να υπογράψουν έγγραφα για «οικειοθελή αποχώρηση»;

Σειρά έχει η τρίτη δίωξη κατά του Π. Κωνσταντίνου που τρέχει με ταχύτητα μετά από μήνυση από τον Ιωάννη Ανδριόπουλο, έμμισθο δικηγόρο σε κάποιον  βουλευτή της Χρυσής Αυγής(άραγε σε ποιόν;) καθώς την Τετάρτη 9/10  καταθέτει εξηγήσεις. Αφορά, κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ καταγγελίας της δίωξης που άσκησε η Χρυσή Αυγή δια του δικηγόρου Ι.Ανδριόπουλου σε βάρος των Κ.Θωίδου, Π.Γκαργκάνα, Τ.Αναστασιάδη, δημοσιογράφων και υπευθύνων της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη όπου στηλίτευαν την προσφυγή του στο ΣτΕ κατά της ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη δίωξη ασκήθηκε στις 24 Ιούλη για ανακοίνωση καταγγελίας «των εκτελέσεων των αλβανών δραπετών αντί για σύλληψης και δίκης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με μοναδικό συνοδευτικό έγγραφο ανάρτηση συκοφαντική στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Άραγε συνεχίζει να είναι το ίδιο προσωπικό στη θέση των προστατών του δημοκρατικού πολιτεύματος με την ανοιχτά χρυσαυγίτικη λειτουργία; Αυτό τον θύλακα ναζιστικής  παρέμβαση τον αγνοούν ο Σαμαράς και ο Δένδιας;

Η φιλοναζιστική ατζέντα του Δένδια έβαλε στην ημερήσια διάταξη  τις διώξεις των αντιφασιστών και αντιρατσιστών αλλά η αντιφασιστική έκρηξη μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τους χάλασε τα σχέδια για αγαστή συνεργασία.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η ΚΕΕΡΦΑ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει χωρίς εμπόδια η δικαστική έρευνα για τις δολοφονικές επιθέσεις  των νεοναζί με τη παραμονή στη θέση τους τόσο του Δένδια όσο και του Σαμαρά που κάλυπταν την Χρυσή Αυγή .

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα δημοτικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις ενώσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων να απαιτήσουν την άμεση παύση των διώξεων κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου και να μπει τέλος στις προσπάθειες φίμωσης του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54