Συνελήφθη ο συνοδηγός του Ρουπακιά - Εντολή εισαγγελέων για ξεσκόνισμα των οικονομικών της ΧΑ

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται πλέον και ο άνθρωπος που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Πρόκειται για τον 33χρονο Ιωάννη Καζαντζόγλου, μεσαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στο έγκλημα. Ο Καζαντζόγλου φέρεται να έφυγε από το σημείο λίγο πριν από τη δολοφονία, αφήνοντας πίσω του το κινητό του.

Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος είχε συλληφθεί και με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα 32 άτομα σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τη Χρυσή Αυγή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επειδή η συγκεκριμένη σύλληψη δεν αφορούσε την υπόθεση στο Κερατσίνι. Τελικά, όμως, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από τον Πειραιά, ειδικά για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, οπότε συνελήφθη για δεύτερη φορά.

Εν τω μεταξύ συμπληρωματική κατάθεση δίνει σήμερα και ο άνθρωπος που φέρεται να κινητοποίησε τα «τάγματα εφόδου» της ΧΑ, το βράδυ της δολοφονίας του αδικοχαμένου Παύλου.

Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να ξεσκονίσει τα οικονομικά της οργάνωσης και των βουλευτών της κατόπιν σχετικού αιτήματος των ειδικών ανακριτών.

Το ΣΔΟΕ στέλνουν οι ανακριτές στη Χρυσή Αυγή

 

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνουν και επίσημα, τα οικονομικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, καθώς οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας που ερευνούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να διενεργήσει πλήρη έλεγχο των οικονομικών της Οργάνωσης.

 

Στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 35 Αστυνομικά Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής, είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ήδη 10 αστυνομικοί.

 

Οι δικαστικοί λειτουργοί με εντολή τους προς το ΣΔΟΕ ζητούν πλήρη οικονομικό έλεγχο στα ταμεία του κόμματος και κατηγορουμένων βουλευτών με σκοπό να διαπιστώσουν εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Μάλιστα, από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να δοθούν εντολές και για άρσεις τραπεζικού απορρήτου, ώστε να διαπιστώσουν το ενδεχόμενο διάπραξης και άλλων, πλην της νομιμοποίησης, οικονομικής φύσης εγκλημάτων.

 

Συνεχίζονται οι απολογίες

 

Εν τω μεταξύ συμπληρωματική κατάθεση δίνει με δικό του αίτημα το στέλεχος της Χρυσής Αυγής και προσωρινά κρατούμενος Γιάννης Άγγος.

 

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το Σάββατο για τον κρίσιμο ρόλο που του αποδίδεται τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και φέρεται να ζήτησε να επανέλθει στον ανακριτή, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι κρίθηκε προφυλακιστέος.

 

Στο μεταξύ, στην απολογία του χθες ενώπιον του ανακριτή, ο Αναστάσιος Πανταζής, που κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι «πυρηνάρχης» Περάματος, ιδιότητα που του αποδίδεται βάσει μαρτυρικών καταθέσεων.

 

Ο Α. Πανταζής φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων στην Ιχθυόσκαλα και σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος, απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι ήταν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, στην οποία προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση της» και από την «αγάπη του για την πατρίδα».

 

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 

Έως τότε, η έρευνα θα συνεχίζεται κανονικά από τους δύο ανακριτές Διαφθοράς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/10/2013 - 16:41