Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

------- Αντιδράσεις αναμένονται στην περιοχή μας μετά τη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στις εκλογές για τις Περιφέρειες.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δύο κόμματα συμφωνούν στην κατανομή 9-4. Στις περιφέρειες που θα υποστηριχθούν υποψήφιοι περιφερειάρχες προερχόμενοι από το ένα κόμμα, τότε ένας ή και περισσότεροι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από το άλλο κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ παραχωρείται η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η τέταρτη περιφέρεια κινείται ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο.
Το πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα να «κλειδώσει» η συνεργασία των δύο κομμάτων στο Νότιο Αιγαίο, με υποψήφιο τον νυν Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, αν και «δυνατά παίζει» και το όνομα του υποψηφίου βουλευτή κ. Γιάννη Παππά. 
Στα μεγάλα νησιά του Β. Αιγαίου (Λέσβος) αλλά και στα Δωδεκάνησα (Ρόδος) θα υπάρξει διάσπαση των σημερινών ενιαίων δήμων Λέσβου και Ρόδου, μετά τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη λειτουργία τους, κάτι που αποτελεί και αντικείμενο της συμφωνίας-πακέτο ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, η υποψηφιότητα του κ. Μαχαιρίδη έχει «κλειδώσει» για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η είδηση, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, έχει προκαλέσει αναστάτωση και αμηχανία στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. που πλέον εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, καλούνται να υποστηρίξουν τον κ. Μαχαιρίδη, κάτι που σε επίπεδο ΝΟΔΕ θεωρείται «κόκκινη γραμμή».

«Δεν ζήτησα ούτε την ταμπέλα ούτε το χρίσμα κανενός κόμματος. Θα συγκαλέσουμε την παράταξη και εκεί θα αποφασίσουμε την κάθοδο της ή μη στις περιφερειακές εκλογές. Για εμάς προτεραιότητα στην παρούσα φάση αποτελεί η ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και η εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για το Νότιο Αιγαίο από την επόμενη προγραμματική περίοδο», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΛΜΟ» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Παράλληλα υπογράμμισε πως η παράταξη του αποτελείται από στελέχη όλων των πολιτικών χώρων.

 

-----Διαψεύδει τον ισχυρισμό του τέως βουλευτή Γιάννη Παππά περί άρνησης της τρόικας για τη δημιουργία της 14ης περιφέρειας Δωδεκανήσου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στη ΓΝΩΜΗ, ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης. «Με συναίσθημα ευθύνης και σε συνέχεια των παρεμβάσεων μου για την επίλυση του προβλήματος των εποχικών εργαζομένων, που δεν καλύπτονται στη δύσκολη αυτή συγκυρία με επίδομα  ανεργίας, βρίσκομαι σε αγαστή συνεργασία με τον συνάδελφό μου βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη  και με άλλους βουλευτές  και ζητάμε να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας τις θέσεις του επί του θέματος. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι της εξεύρεσης οριστικής λύσης. Αναφορικά με το θέμα της 14ης Περιφέρειας σε καμιά περίπτωση η Τρόικα δεν έχει λόγο. Λόγο έχει η βούληση των  Δωδεκανησίων, η συνέπεια και η μεθοδικότητα στη διεκδίκηση αιτημάτων», αναφέρει ο κ. Υψηλάντης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς  εκτιμά ότι θα παραμείνει ενιαίος ο Δήμος Ρόδου και αυτή η εκτίμηση αντλείται και από τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Ρόδο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

 

----Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πρόκειται να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη οι δήμαρχοι των μικρών νησιών με σκοπό να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών μας νησιών στον τομέα της υγείας.
Χθες οι κάτοικοι του νησιού των Λειψών, παρουσία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λέρου και του δημάρχου Μπενέτου Σπύρου συγκάλεσαν λαϊκή συνέλευση όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, «με δυναμικό τρόπο όπως υπογραμμίζουν», όσο δεν λύνονται τα προβλήματα που επιτείνονται εν όψει και του Χειμώνα.

Οι κάτοικοι εξέδωσαν και ψήφισμα που εστάλη μεταξύ άλλων στο Υπουργείο Υγείας, στην Επαρχία Καλύμνου, στη 2η ΔΥΠΕ και στα πολιτικά κόμματα, και μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλο εξοπλισμό. «Από τον Αύγουστο του 2013 το Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών έμεινε με έναν μόνο γιατρό, λόγω λήξης της θητείας της αγροτικής ιατρού και μη αντικατάστασής της» αναφέρουν οι κάτοικοι και τονίζουν:  Ο μοναδικός, γιατρός του νησιού εφημερεύει από τότε καθημερινά, με αποτέλεσμα αφενός μεν να μην μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων των Λειψών (να υπενθυμίσουμε ότι έμεινε μόνος σε μια περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού τριπλασιάστηκε λόγω της τουριστικής περιόδου) και αφετέρου μη λαμβάνοντας αμοιβή για αυτές τις εφημερίες».

Οι κάτοικοι των Λειψών αναφέρουν επίσης πως ο γιατρός είναι απλήρωτος, και είναι ενήμερο το Υπουργείο γι’ αυτό και επιπρόσθετα, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και έχοντας εξαντληθεί εργασιακά και σωματικά, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του, γεγονός που οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο νησί, το οποίο θα μείνει ουσιαστικά χωρίς γιατρό.
 «Ως κάτοικοι των Λειψών, είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Η κωλυσιεργία του Υπουργείου όλους αυτούς τους μήνες να ανταποκριθεί στα αιτήματα των κατοίκων και η προσπάθεια που βλέπουμε ότι γίνεται για υποβάθμιση ή και κατάργηση των δομών υγείας σε όλη την Ελλάδα, μας έχει κάνει πιο αποφασισμένους να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει» αναφέρουν οι κάτοικοι στο ψήφισμά τους διεκδικώντας:
• Να στελεχωθεί ΑΜΕΣΑ το ΠΠΙ Λειψών με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να καλυφθούν ειδικότητες απαραίτητες για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού (π.χ. παιδίατρος)
• Να υλοποιηθεί το Οργανόγραμμα του ΠΠΙ Λειψών, όπως αυτό καθορίστηκε με το ΦΕΚ 1949/8-9-2009
• Να καλυφθούν άμεσα, με ευθύνη του κράτους, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και να μην εξαρτάται η λειτουργία του ΠΠΙ από τη χορήγηση δωρεών από ιδιώτες
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε σε περίπτωση διακομιδής έκτακτου περιστατικού, αφενός η διακομιδή να γίνεται άμεσα και να μη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς και αφετέρου να μη μένει το νησί ακάλυπτο από γιατρό (σε περίπτωση συνοδείας του περιστατικού)
• Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για υπερωρίες και εφημερίες γιατρών
• Να αποπληρωθούν τώρα τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασθενείς, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνσή τους
• Να μην τεθεί σε εφαρμογή το «χαράτσι» του 1 ευρώ που θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία
• Να υπάρξει κρατική μέριμνα προληπτικής ιατρικής με τακτικές επισκέψεις ειδικοτήτων, όπως προληπτική οδοντιατρική, test pap, γυναικολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος».

 

 

-----Με αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και πολίτες της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Καμείρου συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο επαφών και συναντήσεών του στις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Παλλάς, οι Πρόεδροι μέλη των τοπικών συμβουλίων από τη Σορωνή, τα Καλαβάρδα, τη Διμυλιά, τις Φάνες και πολίτες της περιοχής.

Από όλους τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης αρμοδιοτήτων και πόρων των τοπικών συμβουλίων αλλά και μία σειρά θεμάτων όπως το ζήτημα της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών  και των απαραίτητων έργων που πρέπει να γίνουν στο λιμανάκι στις Φάνες αλλά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων αποχέτευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μικρά καταστήματα στα χωριά της περιοχής, τα οποία ενδέχεται να επιδεινωθούν με την πιθανολογούμενη υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας, επισήμανε: «Η ευρύτερη περιοχή έχει ανάγκη από ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η χρηματοδότηση των έργων επέκτασης και αναβάθμισης του λιμανιού στην Κάμειρο Σκάλα αλλά και στο λιμάνι των Φανών είναι άμεσης προτεραιότητας. Διακρίνω και τον προβληματισμό που υπάρχει στους αιρετούς, σχετικά με τις περιορισμένες δυνατότητες των τοπικών συμβουλίων, η έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων οδηγεί στην αδυναμία παραγωγής ουσιαστικού έργου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έχω ήδη εντάξει τα παραπάνω στις προτάσεις που κατέθεσα στον Υπουργό Εσωτερικών».

 

------Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε χθες ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός στον Υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κ. Παντελή Καψή, σχετικά με τη σημασία που έχουν για τις τοπικές κοινωνίες οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της πρώην ΕΡΤ, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές όπως είναι η Ρόδος, και την ανάγκη για διασφάλιση των εργαζομένων επί σειρά ετών στους σταθμούς αυτούς.
«Οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της πρώην ΕΡΤ εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της περιφέρειας κατά κύριο λόγο με ειδήσεις και θέματα που απασχολούσαν τις τοπικές κοινωνίες» επισημαίνει στην ερώτηση του ο κ. Κρεμαστηνός και υπογραμμίζει: Αυτό, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές, ήταν πολύ σημαντικό για τις εμπορικές και τουριστικές δραστηριότητες όμορων περιοχών. Ειδικότερα για τη Δωδεκάνησο, ο σταθμός της Ρόδου λειτουργεί σχεδόν από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα και έχει προσφέρει σπουδαία εθνική υπηρεσία. Άλλωστε πιστεύω πως οι ακρίτες του Καστελόριζου που απέχουν 7 ώρες με τα συμβατικά πλοία της γραμμής από τη Ρόδο, δικαιούνται να γνωρίζουν τι γίνεται στην υπόλοιπη Δωδεκάνησο.

Με δεδομένο ότι το κεντρικό πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που διαδέχθηκε την ΕΡΤ, δεν εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες, ενδεχόμενη κατάργηση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, όχι μόνο θα πλήξει την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αλλά θα οδηγήσει στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους, ερωτάται από τον κ. Κρεμαστηνό ο κ. Υφυπουργός:

1. Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης για τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της πρώην ΕΡΤ;
2. Τι μέριμνα θα λάβει η κυβέρνηση για τους δεκάδες και επί πολλά χρόνια εργαζομένους στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε περίπτωση κατάργησής τους;

 

 

-----Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, για τη συνεχή προσπάθεια της Τουρκίας να εγείρει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα, κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει με αποφασιστικότητα στις βλέψεις της Τουρκίας, απέναντι σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως τα Δωδεκάνησα και αν χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί η θέση της Ελλάδας σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


-----Η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου αποφάσισε την πραγματοποίηση Παράστασης Διαμαρτυρίας από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όλων των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ρόδου, στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κτίριο εφορίας στο Ζέφυρο, 4ος όροφος), αύριο  και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Οι γονείς μεταξύ άλλων  ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για το «νέο Λύκειο», και την άμεση λειτουργία όλων των ολοήμερων σχολείων με μόνιμο δάσκαλο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο παιδαγωγικός τους ρόλος και η λειτουργία τους και τις επόμενες χρονιές.

 

------Την τροποποίηση του νόμου για την παράταση των μισθώσεων των καταστημάτων της νέας αγοράς και άλλων καταστημάτων του δήμου ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο υπάρχει διατυπωμένη και η αναγκαία τροπολογία όπως είχε ζητήσει να του διαβιβασθεί κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο ο Υπουργός Εσωτερικών την 1η Οκτωβρίου.

Με το ίδιο έγγραφο ο δήμαρχος ζητά νομοθετικές ρυθμίσεις για την λειτουργία Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων στα μικρά νησιά, στις προσλήψεις ναυαγοσωστών στις τουριστικές περιοχές και τροποποιήσεις στο καθεστώς του δημοτικού φόρου Δωδεκανήσου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Και για το θέμα αυτό στο έγγραφο του δημάρχου υπάρχει διατυπωμένη η τροπολογία που πρέπει να ψηφισθεί από τη βουλή, όπως είχε συμφωνηθεί με τον κ. Μιχελάκη.

 

-----Στις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν εντατικά τα έργα  στη Ρόδου Λίνδου. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης χθες υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, την  Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών  και της αναδόχου εταιρείας του έργου.
Αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τους Τουριστικούς πράκτορες η εντατικοποίηση των εργασιών στην Εθνική οδό  να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου.
Σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση (τροχαία) θα γίνει διευθέτηση της κυκλοφορίας με παράκαμψη του ρεύματος προς Ρόδο από την παραλιακή του Γκολφ Αφάντου.
Αποφασίστηκε επίσης να γίνει σήμανση σε όλο το μήκος της παράκαμψης καθώς και διαγράμμιση. Σταδιακά και αναλόγως της πορείας του έργου θα γίνονται διευθετήσεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.  Ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία να συγκροτήσει όσα συνεργεία απαιτούνται προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2014.
»Ζητούμε και την κατανόηση των πολιτών για το διάστημα που θα εκτελείται το έργο» τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

 

----Εκστρατεία κατά της ενδο-οικογενειακής βίας ξεκινά σύντομα η Οργάνωση Γυναίκες χωρίς σύνορα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Ρόδου η πρόεδρος της Οργάνωσης και δημοτική σύμβουλος Ρόδου Χαρούλα Γιασιράνη θα ετοιμαστούν σποτάκια που θα προβληθούν στα κανάλια και άλλα για τα ραδιόφωνα και τον τύπο.

 

------Ημερίδα με θέμα τη σωστή και ασφαλή χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή για περιήγηση στο διαδίκτυο συνδιοργανώνει ο Δήμος Ρόδου, μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ Ρόδου) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.
Η ημερίδα θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τρίτη, στο χώρο του «Ακταίον».
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα δοθεί και επίσημα η προκήρυξη του μαθητικού διαγωνισμού ιστοσελίδας που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου από τις 12 Ιουνίου 2013.

 

------Απόψε στις 7 στην αίθουσα του Ροδινιού, θα αναγνωστεί και θα υπογραφεί το καταστατικό του Φορέα (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)  για την ανάδειξη και προστασία του Πάρκου Ροδίνι και θα εκλεγεί η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Το υπογεγραμμένο καταστατικό θα σταλεί στο Εθνικό Μητρώο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, όπου θα λάβει αριθμό και εν συνεχεία θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο για αναγνώριση. Μετά την  έγκριση από το Πρωτοδικείο, μαζί με την ολοκληρωμένη πρόταση και μελέτη που ήδη έχει εκπονηθεί θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου για την Προγραμματική συμφωνία παραχώρησης του χώρου.

 

-----Συνελήφθησαν στη Ρόδο μια 24χρονη ημεδαπή και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή, διανομή και προμήθεια ναρκωτικών. Συγκεκριμένα μέσα στο  Δικαστικό Μέγαρο  και έξω από το γραφείο της  Ανακρίτριας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω η 24χρονη να προμηθεύει με χειραψία τον 29χρονο, ο οποίος κρατούνταν για διακίνηση ναρκωτικών, με μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους δυο γραμμαρίων. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

 

Η ΕΡΑ Ρόδου επανήλθε στο διαδίκτυο. Έτσι μπορείτε να μας ακούτε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: erarodoy.blogspot.gr


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

------Την αποδοκιμασία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών της Χρυσής Αυγής εκφράζει σε ψήφισμα, που εγκρίθηκε στη τελευταία του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Κω.

Παράλληλα ζητά από τη δημοκρατική κοινωνία της Κω να αντισταθεί ενωμένα, αλληλέγγυα με ψυχραιμία και σθένος στη προσπάθεια εκμετάλλευσης των προβλημάτων που επέφερε η οικονομική κρίση στη χώρα και στη Κω, υπογραμμίζοντας ότι «στο τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι έκνομες τακτικές του μορφώματος της Χ.Α δεν έχουν καμία θέση με τα δημοκρατικά ιδεώδη της κοινωνίας μας». Τέλος ζητά από τη πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η οργάνωση να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τις εγκληματικές της πράξεις.

 

--Υπό επιτήρηση από την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση, είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ζηπάρι της Κω, τα οποία παραμένουν κλειστά από την ημέρα των συλλήψεων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Αθήνα. Ένα περιπολικό της Αστυνομίας περνά κατά διαστήματα από τη περιοχή, ενώ κατέβηκαν οι δυο σημαίες της οργάνωσης με τα ναζιστικά σύμβολα που ήταν αναρτημένες πάνω από το κτίριο.

 

-----Σε σύσκεψη καλεί όλα τα Δ.Σ των σωματείων, εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανέργους και συνταξιούχους, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 23 Οκτωβρίου. Να απαντήσουμε -επισημαίνεται στη πρόσκληση- στα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει με τη τελική κατάργηση των συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και το κλείσιμο των Νοσοκομείων, την ανακύκλωση της ανεργίας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 300-400 ευρώ και την επιδότηση των μακροχρόνια ανέργων με τα 200 ευρώ.

 

------Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των δύο δεξαμενών υδροδότησης, συνολικού όγκου 600 κυβ. μέτ. στις περιοχές Μαστιχαρίου και Κεφάλου της Κω, που πρόσφατα θεμελιώθηκαν και διευθετούνται οι οικίσκοι εγκατάστασης των ηλεκτρικών πινάκων και των αντλιοστασίων μεταφοράς νερού μέσω του νέου δικτύου υδροδότησης. Μετά την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής της ηλεκτροδότησης των νέων γεωτρήσεων και των δεξαμενών, θα ακολουθήσουν οι συνδέσεις με τα δίκτυα υδροδότησης σπιτιών και επιχειρήσεων. Πρόθεση της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της, είναι να υδροδοτηθούν με καθαρό νερό οι περιοχές Καρδάμαινας, Κεφάλου και Αντιμάχειας μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

 

----Το θέμα της αναγνώρισης του πολιτιστικού περιεχομένου της Ιταλικής περιόδου στη Κω θέτει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας Νίκος Μυλωνάς με αφορμή το τριήμερο μνήμης και φιλίας, που ξεκίνησε με μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο .GIOUSSEPE VERDI, χάρις στη πρωτοβουλία ομάδας Ιταλών πολιτών και συγγενών των θυμάτων, 103 εκτελεσθέντων Ιταλών Αξιωματικών από τους Γερμανούς το ‘43 στο Λινοπότι.. «Δεν ήταν σωστή η επιλογή αλλαγής χρήσης του Λαογραφικού Μουσείου -Χάνι σε εκθεσιακό κέντρο Νεώτερης Ιστορίας και Ιταλικής Αρχιτεκτονικής», επισημαίνει ο κ. Μυλωνάς. «Υπήρχαν άλλοι εγκαταλελειμμένοι χώροι δημοτικοί, της Ιταλικής περιόδου, πιο κατάλληλοι να φιλοξενήσουν μια μόνιμη έκθεση της Ιταλικής Αρχιτεκτονικής στη Κω και στα Δωδεκάνησα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας. Και καταλήγει με τη πρόταση να τιμήσουμε, δίνοντας τα ονόματα τους σε κάποια κτίρια, τους ανθρώπους εκείνους που με τη σκέψη και τη τέχνη τους μας άφησαν μια μοναδική πολεοδομική αρχιτεκτονική και κατασκευαστική παρακαταθήκη.



-----Εντατικό σεμινάριο «Διαχείρισης θυμάτων καταστροφών» οργανώνει 20-25 Οκτωβρίου ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος Κω ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ .Συμμετοχές δηλώνονται στο γραφείο του Συλλόγου και στο δήμο Κω.


------Αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός στη Ρόδο.  Άνεμοι ΝΔ που από το απόγευμα  θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση  2 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18-26 βαθμούς Κελσίου. 

Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικοί με ένταση 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09/10/2013 - 15:04