Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ

Β. Σούσελ:«Τα φαινόμενα του νεοναζισμού σε Αυστρία και Ελλάδα δεν είναι συγκρίσιμα»

«Μη συγκρίσιμα» χαρακτηρίζει τα φαινόμενα του νεο-ναζισμού στην Αυστρία και την Ελλάδα ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας πως στη χώρα του προβλέπονται ποινές έως και 20 χρόνων για αδικήματα, όπως αυτά στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Σούσελ συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την «ισχυρή και άμεση δράση» της απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως τον λόγο θα πρέπει να πάρει η Δικαιοσύνη, εάν μέλη του κινήματος αυτού έχουν υπερβεί τα όρια του νόμου.


Σε ό,τι αφορά την κρίση, υπογραμμίζει τις «τεράστιες προσπάθειες» των ελληνικών κυβερνήσεων (της τωρινής και της προηγούμενης) για την αποκατάσταση της οικονομίας, αλλά και το «ιδιαίτερα υψηλό κόστος» για τον ελληνικό λαό.


 Εκτιμά πως υπήρξε «αρκετά καλός» ευρωπαϊκός χειρισμός στην «πολύ δύσκολη κατάσταση» της κρίσης και θεωρεί πως το «μάθημα» που πρέπει να πάρουν όλοι μέσα απ' αυτή την κατάσταση είναι, ότι «χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη».

 
Ο κ. Σούσελ θα μιλήσει, αύριο, για την «Ευρώπη μετά την κρίση», στο διήμερο 2ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, που φέτος έχει θέμα «Η Ελλάδα σ' έναν ταραγμένο κόσμο: ευρω-κρίση, Ρωσία, Τουρκία και Μεσόγειος». Το Συμπόσιο διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) και το Δίκτυο Ναυαρίνο, στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54