Τροπολογία εξαιρέσεων και παράτασης συμβάσεων για ΝΕΡΙΤ - ΔΤ

Διατάξεις για τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ φέρνει η κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, ο ειδικός εκκαθαριστής (για την ΕΡΤ) - διαχειριστής (για τη ΔΤ) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του υπό σχηματισμού νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ) αποκτούν υπερεξουσίες σύμφωνα με τις οποίες μπορούν να κάνουν συμβάσεις (έργου, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών και ραδιοτηλεοπτικούς προγράμματος). Η τροπολογία, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» προβλέπει επίσης την παράταση των δίμηνων συμβάσεων όσων προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με ανώτερο συνολικά διάστημα τους 10 μήνες από την πρώτη πρόσληψη στη ΔΤ (δηλαδή μέχρι και το τέλος της άνοιξης αρχές καλοκαιριού του 2014)

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης  ότι η ΝΕΡΙΤ πέραν του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου μπορεί κατ” εξαίρεση (με πρόταση-απόφαση του εκάστοτε προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής «μετά από δημοσίευση προκήρυξης και με τήρηση των κανόνων διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισότητας».

Ουσιαστικά δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα να γίνονται διαφορετικού τύπου… συμβόλαια με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες (που εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ) και να υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης πέραν της προβλεπόμενης διετίας όπως και της διακοπής της συγκεκριμένης συνεργασίας νωρίτερα, αν για παράδειγμα μια παραγωγή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κ.α.

Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνεται και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

Στην τροπολογία, αναφέρεται επίσης ότι ο Ειδικός Λογαριασμός που συστάθηκε για τη διαχείριση και παρακολούθηση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της θεωρείται ότι συστάθηκε νόμιμα από 8/7/13.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - ΤΑ ΝΕΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12/10/2013 - 09:00