Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Σοβαρό εργατικό ατύχημα

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 9:30 περίπου το πρωί σε εργοστάσιο που βρίσκεται στο Βαρύπετρο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 35χρονος άντρας τραυματίστηκε από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών. Συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον 35χρονο, ο οποίος διατηρούσε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 35χρονου είναι σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη.

Χανιά: Έλεγχος κτηρίων από μηχανικούς-Νέος ασθενής σεισμός στην Παλαιόχωρα

Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών βρίσκεται από το πρωί στα Χανιά προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι σε κτίρια -κυρίως δημόσια- στα οποία παρατηρήθηκαν ρωγμές ή πτώσεις σοβάδων από τον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου.
Το κλιμάκιο, ξεκίνησε τους ελέγχους από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Εφορία των Χανίων, όπου υπήρξαν κάποιες μικρορωγμές.
Θα ακολουθήσουν επισταμένοι έλεγχοι σε όλα τα κτίρια στα οποία έχουν αναφερθεί επιπτώσεις από την σεισμική δόνηση.
Στο μεταξύ όσο περνούν οι ώρες και συμπληρώνεται το κρίσιμο 48ωρο οι σεισμολόγοι γίνονται ολοένα και ποιο καθησυχαστικοί για το ενδεχόμενο ύπαρξης νέου μεγάλου σεισμού.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις καταγραφές, οι μετασεισμοί ακολουθούν φθίνοντα ρυθμό. Ωστόσο, χθες το βράδυ στις 20:43,σημειώθηκε μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα από το επίκεντρο του προχθεσινού μεγάλου σεισμού. Σύμφωνα με μετρήσεις το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 60 χιλιόμετρα.

Επίσης, σήμερα τα ξημερώματα στις 2:58 σημειώθηκε μια ακόμη σεισμική δόνηση νότια των Χανίων μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 4 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 2 χιλιόμετρα.

 

Χανιά: Ανήλικοι με οξεία μέθη στο Νοσοκομείο

Δύο ανήλικοι 15 και 16 ετών, με συμπτώματα οξείας μέθης μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανιών.
Ο ένας εξ' αυτών παραμένει στα ΤΕΠ όπου αναρρώνει, ενώ για τον δεύτερο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Παιδιατρικό Τμήμα του Ιδρύματος για νοσηλεία.
Επίσης  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείο, νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή ένας 45χρονος άντρας ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

 

Χανιά: Αυτοτραυματισμός Γυναικάς με αιχμηρό αντικείμενο

Τραυματισμένη με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων τα μεσάνυχτα της Κυριακής μια 42χρονη γυναίκα η οποία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί. Η 42χρονη δεν τραυματίστηκε σοβαρά και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54