Σκουριές: Ελεύθεροι οι δύο από τους τέσσερις προφυλακισμένους Ιερισσιώτες

Με πανηγυρισμούς, συγκίνηση και τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα υποδέχτηκε η Ιερισσός την αποφυλάκιση των δύο εκ των τεσσάρων κατοίκων της που προφυλακίσθηκαν στις 14/4  με την κατηγορία του εμπρησμού στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου μετά τη συμπλήρωση του 6μήνου της προσωρινής κράτησης, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, όπου διαμένουν.

Για το ίδιο περιστατικό είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι δύο κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, για τους οποίους, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

«Πρόκειται για επιτυχία του κινήματος της Β. Α Χαλκιδικής. Ελπίζουμε στην αποφυλάκιση και των άλλων δύο κατοίκων της Ιερισσού καθώς και ότι η δικαιοσύνη θα κατανοήσει ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται στη δικογραφία» ανέφερε ο δικηγόρος Αλέξης Αδαμίδης. 

«Η θεωρία των δύο άκρων γίνεται κουρελόχαρτο μπροστά στην εξέλιξη αυτή. Σήμερα αποδομήθηκε και η προσπάθεια χαρακτηρισμού του κινήματός μας ως εγκληματική οργάνωση. Ζητάμε την αποφυλάκιση και των δύο άλλων αγωνιστών καθώς και να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων στο κίνημα υπεράσπισης της ζωής της Χαλκιδικής» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη.

Πηγή ΑΜΠΕ, alterthess.gr

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί επτά εξ αυτών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/10/2013 - 16:11