ΚΕΕΡΦΑ: Για τον αντιφασιστικό σεισμό στο Νέο Ηράκλειο‏

Τον απολογισμό της αντιφασιστικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτώβρη στο Ηράκλειο Αττικής, κάνουν με ανακοίνωσή τους οι τοπικές κινήσεις ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) των Βορείων Προαστίων Αθήνας, που αναφέρουν ότι:

"1. Χαιρετίζουν το μεγαλύτερο τοπικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτώβρη στο Ηράκλειο, με πάνω από 1.500 αντιφασίστες κι αντιφασίστριες που διαδήλωσαν από την πλατεία ΗΣΑΠ προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου, απαιτώντας το κλείσιμό τους.

2. Χαιρετίζουν όλους τους φορείς, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες των βορείων προαστίων (Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Ν. Ιωνίας, Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, μεταναστευτικές κοινότητες, μαθητικές κοινότητες σχολείων του Ηρακλείου, Α.Σ.Ε "Σεφέρης", Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, δημοτικές παρατάξεις Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου και Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου, Λαϊκή Συνέλευση Διονύσου, Πρωτοβουλία Νεολαίας Ν. Φιλαδέλφειας, Αντιφασιστική Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας, Επιτροπή Κατοίκων Κηφισιάς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕΚ και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες και κινήσεις) που μαζί οργανώσαμε και συμμετείχαμε στη συγκέντρωση και πορεία με κοινό τόπο όλων μας την ανάγκη για συνέχιση της δράσης ενάντια στους νεοναζί και την ανοχή τους από τη ρατσιστική και τη μνημονιακή κυβέρνηση.

3. Χαιρετίζουν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που ζητάει το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής Β.Π. στο Ηράκλειο. Αυτή η απόφαση θα πρέπει να αξιοποιηθεί από το αντιφασιστικό κίνημα και καλούμε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής να πάρουν ανάλογη απόφαση.

4. Καταγγέλλουν την - για ακόμα μία φορά - προκλητική στάση της αστυνομίας των Σαμαρά - Δένδια, που κλείνοντας με ΜΑΤ και κλούβες την Λ. Ηρακλείου, εμπόδισε την πορεία να προσεγγίσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση φοβάται περισσότερο το αντιφασιστικό κίνημα από τους νεοναζί και επιβεβαιώνει την μηδενική ανοχή που πρέπει να έχουμε απέναντι της. Η "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή στηρίζεται στα ΜΑΤ και στην αστυνομία για να προστατευτεί από την οργή των κατοίκων αποδεικνύοντας στην πράξη την απομόνωση της στις περιοχές μας.

4. Καλούν σε συνέχιση και διαρκή συντονισμό του αντιφασιστικού κινήματος στις περιοχές μας. Είμαστε χαρούμενοι από την μεγαλειώδη επιτυχία του συλλαλητηρίου αλλά δεν εφησυχάζουμε. Επόμενος σταθμός θα πρέπει να είναι οι αντιφασιστικές παρελάσεις την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου σε κάθε δήμο της περιοχής μας.

5. Ζητάμε από τις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες να συμπορευτούν με τις ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές μας για να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα στις μάχες που έρχονται.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!".


Πηγή φωτο: www.ionianet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54