Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Εσβησε στην άσφαλτο 33χρονος από τον Πύργο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες το μεσημέρι ο 33χρονος Δημήτρης Αποστολόπουλος του Γεωργίου, από τον Πύργο, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Ε.Ο. Πύργου - Πατρών, στο ύψος της διασταύρωσης Δουνεΐκων, μετά τα Χανάκια . Το δυστύχημα συνέβη όταν το «παπάκι» που οδηγούσε, 35χρονος με κατεύθυνση προς Αμαλιάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο πρανές της οδού. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο 33χρονος συνεπιβάτης του Δημ/ Αποστοπόπουλος, κατά την πτώση χτύπησε με το κεφάλι πάνω στο τσιμεντένιο κολωνάκι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ετοιμότητα για τον καιρό

Η καταιγίδα που σημειώθηκε το πρωί στον Πύργο επαναφέρει τον φόβο της πλημμύρας. Ήδη, κάποιοι δρόμοι πλημμύρισαν για λίγο, ενώ αρκετοί πολίτες άρχισαν να καθαρίζουν φρεάτια σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική, αλλά και τα συνεργεία του δήμου Πύργου.

Αποχώρηση Κοκκαλιάρη από τη σύσκεψη για τη διαχείριση απορριμμάτων

Από  την  αποχώρηση της περιφερειακής συμβούλου Νίκης Κοκκαλιάρη, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηλιδας και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας Γιάν. Λυμπέρης στο δημαρχείο Αμαλιάδας, με θέμα την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ηλείας στην Τριανταφυλλιά. Η κα Κοκκαλιάρη κατηγόρησε τον κ. Λυμπέρη, ότι οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί πραγματικά για το έργο και γενικότερα για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, συμπληρώνοντας ότι η χθεσινή σύσκεψη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό. Ο δήμαρχος Ηλιδας ανέφερε στη συνέχεια ότι η Ηλεία θα είναι η πρώτη γεωγραφική ενότητα που θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με τον φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο, αλλά και όσα έχουν προγραμματιστεί σχετικά με την διαχείριση, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της μονάδας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, ώστε οι αυτοδιοικητικοί του νομού να καταλήξουν στην συγκεκριμένη μέθοδο διαχείρισης. Τόνισε δε, ότι η μόνη και ενδεδειγμένη μέθοδος, μέχρι την υλοποίηση του έργου της μονάδας, είναι η δεματοποίηση. Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας, νυν και πρώην μέλη του συνδέσμου,  εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες, καθώς και  εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας του υπουργείου Ανάπτυξης. Σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με το κόστος που θα έχει προς τους πολίτες η υλοποίηση και η λειτουργία του συγκεκριμένου έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου πιθανότατα να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος Ήλιδας απάντησε ότι δεν γνωρίζει  ακόμη ώστε να μιλήσει για κάποιο συγκεκριμένο ποσό, ενώ τέθηκαν προς τον ίδιο ερωτήματα σχετικά με το εάν τελικά ένα τόσο «ακριβό» έργο, τόσο στην κατασκευή του, όσο και στην λειτουργία του, συνάδει με την οικονομική κρίση που βιώνουν οι πολίτες.

Πρώτη η Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπ/κων στις εκλογές των δασκάλων

Με 198 ψήφους και 4 έδρες αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπ/κων, στις χθεσινές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής στο Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών Περιφερειών Πύργου - Ολυμπίας. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών έλαβε 93 ψήφους και 2 έδρες και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κων 64 ψήφους και 1 έδρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται: Από την Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών οι: Βασιλοπούλου Βικτωρία,  Ραμαροσόν Λουί-Χάρης, Παρασκευόπουλος Τρύφωνας και Καλαντζή Βάσω. Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών οι:  Κατσίμπελης  Αθανάσιος και Τζαμαλής Αναστάσιος-Διονύσιος και από την Αγωνιστική Συσπείρωση ο Μαρκόπουλος Νίκος. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι : Τερλεπάνης Κώστας και Σωτηροπούλου Κατερίνα από την Ανεξάρτητη Παρέμβαση και Κούλης Κωνσταντίνος από την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών.

Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Αρχισε και επίσημα τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Πύργου, με τον αγιασμό που έγινε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις που φιλοξενείται στο 2ο Λύκειο Πύργου. Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει ήδη ξεκινήσει πριν από δύο εβδομάδες, με 57 συνολικά καθηγητές, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε 285 μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου και του ΕΠΑΛ.

Καταστράφηκε κατοικία από πυρκαγιά

Ολοσχερώς καταστράφηκε μονοκατοικία στην παραλία τις Ζαχάρως, από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η φωτιά ξέσπασε την ώρα που ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης της βρισκόταν μέσα στο σπίτι και χάρη στη βοήθεια των γειτόνων του κατάφερε να απομακρυνθεί χωρίς να κινδυνέψει. Άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσβησαν την πυρκαγιά.

Χοροθεατρική παράσταση στο «Απόλλων»

Χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «A Little Dream» θα δοθεί σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων». Πρωταγωνίστρια της παράστασης, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη, είναι η καταξιωμένη χορεύτρια Ίρις Κυριακοπούλου. Το «A little dream» είναι μια απόπειρα θεατρικής αφήγησης μέσω της κίνησης και η εκδήλωση αποτελεί μια πολιτιστική προσφορά της Μικτής Χορωδίας Πύργου στο φιλότεχνο κοινό της Ηλείας.

Καιρός

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση του καιρού από αύριο Πέμπτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54