Διαψεύδει το Βερολίνο το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Διέψευσε η γερμανική κυβέρνηση δημοσίευμα της  Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο είναι στο στάδιο της προετοιμασίας ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.  «Σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει η εφημερίδα, δεν βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου προγράμματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους κάνοντας λόγο για εικασίες.

 

Το δημοσίευμα της Die Zeit

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle,  η Die Zeit, είχε υποστηρίξει ότι επίκειται η έγκριση ενός νέου πακέτου προς την Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρχικά θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν, και στην περίπτωση που αυτά δεν επαρκέσουν, θα κληθεί να αναλάβει δράση η ΕΚΤ.

Σε αυτήν την περίπτωση, το ελληνικό δημόσιο θα εκδώσει τίτλους, οι οποίοι θα διατεθούν στις τράπεζες και οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορούν να τους καταθέσουν ως ενέχυρο για την διασφάλιση χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, δεν επιθυμούν την επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών τίτλων που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους, καθώς οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, ιδίως για την γαλλική κεντρική τράπεζα η οποία είναι κάτοχος ενός μεγάλου πακέτου ελληνικών χρεόγραφων.

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17/10/2013 - 11:44