Σε εφέτες ειδικούς ανακριτές η υπόθεση της Χ.Α.

Σε εφέτες ειδικούς ανακριτές «περνά» η δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών. Η Ιωάννα Κλαπά και η Μαρία Δημητροπούλου θα είναι οι ανακρίτριες που θα παραλάβουν τη σκυτάλη από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα, οι οποίοι θα διαβιβάσουν στις συναδέλφους τους την ογκώδη δικογραφία. Οι ανακρίτριες αναμένεται να καλέσουν τους βουλευτές των οποίων χθες ήρθη η ασυλία τους από τη Βουλή.

Στο μεταξύ την Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί τελικά η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα, την οποία κατέθεσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Πάντως, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθάρισε πως το κόμμα της θα ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία γιατί δεν θέλουν -όπως είπε- να βοηθήσουν την Κυβέρνηση να ενισχύσει το νομικό της οπλοστάσιο αδυνατίζοντας τον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής.

 

Παράλληλα, εντείνονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό του φυγόδικου εφοπλιστή και πρώην συνεκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Αναστάσιου Πάλλη, σε δύο σπίτια του οποίου βρέθηκε μεγάλο οπλοστάσιο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει αυτοτελή διοικητική εξέταση με βάση την κατάθεση βρετανού υπηκόου, που εμπλέκει τον επιχειρηματία στην υπόθεση με το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, ενώ εναντίον του έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης, ωστόσο παραμένουν άκαρπες οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εντοπισμό του. Εξάλλου από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο «μουσείο» όπλων του στο Κορωπί.

 

Την ίδια ώρα, προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο επιστάτης της έπαυλης στη Βούλα του καταζητούμενου επιχειρηματία, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την Τετάρτη, και ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ο επιστάτης κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54