Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Βέλγιο ήταν 44 ετών και είχε πέσει ξανά

Το αεροπλάνο που συνετρίβη το Σάββατο στο Βέλγιο με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και 10 ερασιτεχνών του αλεξιπτωτισμού, ήταν ένα σκάφος 44 ετών το οποίο είχε ήδη συντριβεί το 2000, αναφέρουν δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου την Κυρική .

 

Το αεροπλάνο, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχασε ένα φτερό πριν πέσει σ' έναν αγρό κοντά στη Ναμίρ (νότιο Βέλγιο), ένα Pilatus PC-6 Turbo Porter ελβετικής κατασκευής, είχε τεθεί σε υπηρεσία το Νοέμβριο του 1969, σύμφωνα με την εφημερίδα "Λα Λιμπρ Μπελζίκ".

Το σκάφος ήταν ως το 1984 ιδιοκτησία της ελβετικής εταιρείας Ciba - Pilatus και ειδικευόταν σε γεωργικούς ψεκασμούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε, από το 1985 ως το 1989, για επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού, κυρίως στην Αγκόλα. Το 1989 έγινε ιδιοκτησία ενός κέντρου αλεξιπτωτισμού στη Φλάνδρα (βόρειο Βέλγιο), το Paracentrum στο Oud-Turnhout.

Όμως στις 12 Μαρτίου του 2000, το αεροπλάνο συνετρίβη στο μικρό αεροδρόμιο του Μουρσέλε, όχι μακριά από τη γαλλική πόλη Λίλλη. Το μονοκινητήριο ελικοφόρο έπεσε ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 30 μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο πιλότος και οι δέκα επιβάτες του, σύμφωνα με τη "Λα Λιμπρ Μπελζίκ".

Ο βασιλιάς Φίλιππος και ο πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο μετέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στον τόπο της τραγωδίας. Ουδείς επέζησε από τους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54