Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σύσκεψη οργανώνουν σήμερα το απόγευμα τα σωματεία εργαζομένων του νοσοκομείου, και συγκεκριμένα το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, αντικείμενο είναι «η απάντηση στην αήθη και φασιστική επίθεση που δέχονται από το υπουργό υγείας και τα συστημικά ΜΜΕ οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καθώς και η από κοινού υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών της εποχής μας απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής».

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την ίδια ώρα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας «καταδικάζει την προκλητική και τρομοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, δια των εντολοδόχων του Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, απέναντι στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ ¨εργαζόμενοι με πολύχρονη προσφορά στον τομέα την δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, με αποδεδειγμένο εργασιακό και επιστημονικό ήθος αντιμετωπίστηκαν σαν μαθητές που ετοιμάζονται ή κάνουν σκασιαρχείο, με τους επιθεωρητές να περιφέρονται από θάλαμο σε θάλαμο και να παίρνουν παρουσίες. Όχι μόνον αυτό, κλήθηκε και η αστυνομία η οποία επέδειξε χαρακτηριστική βιαιότητα απέναντι στους δικαίως διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους και πολίτες που παρευρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου και κυρίως εις βάρος δημοσιογράφου κατά την ώρα άσκησης του λειτουργήματός του».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ  ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται  διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών  συμπαράστασης στους εργαζόμενους του νοσοκομείου «που διώκονται από τηλεοράσεως επειδή απαίτησαν την καταγραφή όλων των προβλημάτων του νοσοκομείου και συκοφαντούνται καθημερινά χαρακτηριζόμενοι ψευδώς ως υβριστές και προπηλακιστές».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Με εκπροσώπους των Σωματείων Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων συναντήθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος – μέχρι το τέλος του μηνός – πρέπει να εκδώσει απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο κ. Σκούρτης δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των ενδιαφερομένων φορέων και ότι θα σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες για την τελική απόφαση, η ισχύς  της οποίας είναι  - ούτως ή άλλως ετήσια 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.

Σε ειδική συνεδρίαση συνέρχεται την Παρασκευή 25 του μηνός το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα  για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ο Δήμος Δημητριάδης και ο Γιώργος Κοντραφούρης υποδέχονται το βετεράνο μουσικό της τζαζ Eric Ineke από την Ολλανδία και το Τμήμα Τζαζ του Βασιλικού Κονσερβατόριου της Χάγης και τον Ιρλανδό μπασίστα Ronan Guilfoyle διευθυντή του προγράμματος Τζαζ Newpark Music Centre στο Δουβλίνο. Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, με ελεύθερη είσοδο
  • Με αφορμή τον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Animation, στις 28 Οκτωβρίου, το Be there! Corfu Animation Festival συμμετέχει ενεργά σε σειρά εκδηλώσεων, που γίνουν στην Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Γαλλικό Προξενείο Κέρκυρας, το Φεστιβάλ Animasyros και την ΑΣΙΦΑ Ελλάς το Βe there! γιορτάζει για τρίτη χρονιά τη σημαντική αυτή μέρα του animation και συγκεκριμένα εγκαινιάζει τους εορτασμούς την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου από τις 21:00 έως τη 01:00, στο Πολύτεχνο, με την προβολή μοναδικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους για τους φίλους του Be there! και κατ’ επέκταση του animation.
  • Μια μουσική παράσταση  βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ Η ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ, για αφηγητή και ζωντανή ορχήστρα, φιλοξενεί το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο. Είναι ένα παραμύθι για την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για το περιβάλλον του, το χαμένος ελεύθερος χρόνο, τον ασφυκτικό αστικό τρόπο ζωής, την Ανεργία, και την Τεμπελιά.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21/10/2013 - 21:16