Συναντήσεις με Καψή - Βενιζέλο ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι για να παρουσιάσουν την πρόταση για την ΕΡΤ

Επείγουσες συναντήσεις με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι για το θέμα της ΕΡΤ. Σχετικό αίτημα κατατέθηκε με επιστολές τους, ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης στη Βουλή για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ., αλλά και των πρόσφατων απειλών για επικείμενη εισαγγελική παρέμβαση στο Ραδιομέγαρο. Το αίτημα για συνάντηση αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν για την ΕΡΤ, παρουσιάζοντας συμβιβαστική πρόταση διεξόδου «για παράλληλη, ανοικτή και κοινωνική Ε.Ρ.Τ.» Όπως τονίζουν στις επιστολές τους προς Καψή και Βενιζέλο οι Οικολόγοι Πράσινοι, «στις μέχρι τώρα προκαταρκτικές συζητήσεις με εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κόσμου και τις αυτοδιοίκησης, αλλά και με εργαζομένους της ΕΡΤ, διαπιστώνουμε ήδη ότι η πρότασή μας μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για έναν ουσιαστικό διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει των επικείμενων εξελίξεων οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε άμεσα επείγουσα συνάντηση, προκειμένου να παρουσιάσουμε την πρότασή μας και να συμβάλουμε σε μια ειρηνική και δημοκρατική λύση μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο όλων των πλευρών».

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ε.Ρ.Τ.



 

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων προβλέπει μετεξέλιξη του τωρινού εγχειρήματος της «ανοικτής ΕΡΤ» σε αναγνωρισμένο ραδιοτηλεοπτικό φορέα παράλληλης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:

Ο νέος φορέας θα εκπέμπει στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες που εγκαταλείπονται από το κυβερνητικό εγχείρημα.

Θα λειτουργεί ως Κοινωνική Επιχείρηση με βάση τους εργαζομένους και θα βρίσκεται εκτός δημόσιου τομέα ώστε να μην εμπλέκεται στις συμφωνίες με τους δανειστές για απολύσεις.

Ο δημόσιος χαρακτήρας θα διασφαλίζεται από τη συμμετοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, υπό την αιγίδα της οποίας και θα λειτουργεί.

Αντιπροσωπευτική συνέλευση θεσμικών και κοινωνικών φορέων θα διασφαλίζει κοινωνική συμμετοχή, διαφάνεια και ανεξαρτησία.

Εγκαταστάσεις, υποδομές και έσοδα από το ραδιοτηλεοπτικό τέλος, κατανέμονται αναλογικά μεταξύ του νέου φορέα και της ΝΕΡΙΤ, όταν και αν αυτή συσταθεί νόμιμα. Πρόβλεψη για τη διαχείριση όλων των υποδομών της ΕΡΤ ως δημόσιας περιουσίας.

Διασφαλίσεις προτείνονται για τα Μουσικά Σύνολα και το Αρχείο.

Το εγχείρημα θα είναι ανοικτό σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ, όσοι δεν επιλέξουν την ένταξή τους στη ΔΤ.

Οι εργαζόμενοι επιλέγουν ατομικά σε ποιόν από τους δύο φορείς θα εργαστούν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/10/2013 - 11:30