Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ξεκίνησε χθες επίσημα η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Κοινωνικού Φαρμακείου στο δήμο Πύργου, το οποίο θα εξυπηρετεί πολίτες της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Χθες το μεσημέρι οι φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Κοινωνικού Φαρμακείου, βρέθηκαν στο πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ηλείας, χώρος που αυτό φιλοξενείται, και παρουσίασαν επίσημα πλέον την έναρξη λειτουργίας του. Το Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ μέχρι στιγμής αρκετά ικανοποιητική είναι η συμμετοχή εθελοντών ιατρών αλλά και φαρμακοποιών. Η συγκεκριμένη δράση στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, του δήμου Πύργου και του Εργατικού Κέντρου, αλλά και στη βοήθεια του Επιμελητηρίου Ηλείας.

 

Με καταστροφή απειλείται η Μονή Ασκητή
Με ολική καταστροφή κινδυνεύει το παγκόσμιο μνημείο της Μονής Ασκητή, που βρίσκεται στην περιοχή του Γουμέρου, καθώς τα νερά της βροχής έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του. Αυτό καταγγέλλει ο φυσιολατρικός σύλλογος «Επτάλοφος», τονίζοντας πως το Μνημείο πρέπει άμεσα να προστατευθεί, και ζητά από την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα.


«Στο περίμενε» για μαστογραφίες
Εχει παγώσει εδώ και εβδομάδες στο Νοσοκομείο του Πύργου η εξέταση γυναικών αλλά και τα κλεισμένα ραντεβού για μαστογραφίες, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, λόγω σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού και χειριστών.

Προσλήψεις στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η πρόσληψη μιας εργοθεραπεύτριας στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πύργου. Παράλληλα, αναμένεται εντός των ημερών η πρόσληψη μιας φυσικοθεραπεύτριας, μιας κοινωνικής επισκέπτριας και μιας νοσηλεύτριας, ως επικουρικού προσωπικού, με παράλληλη απασχόληση στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Διάθεση αντιγριπικών εμβολίων
Αρχίζει από σήμερα από τα ιδιωτικά φαρμακεία η διάθεση αντιγριπικών εμβολίων για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Δικαίωμα δωρεάν προμήθειας του αντιγριπικού εμβολίου έχουν τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως ενήλικες και παιδιά,. Το αντιγριπικό εμβόλιο θα διατίθεται ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο, μέχρι το Μάρτιο, αν κριθεί σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς.

Απολογήθηκαν για την εναπόθεση 20 τόνων σκουπιδιών
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 49χρονος και ο 39χρονος που εναπόθεσαν 20 τόνους σκουπιδιών πλησίον της λίμνης Πηνειού, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στην απολογία τους στον Ανακριτή, υποστήριξαν ότι θεώρησαν νόμιμη τη χωματερή.

Δημοπρασία καυσόξυλων
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου από τις 9έως τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δασαρχείου Πύργου, η δημοπρασία καυσόξυλων δρυός, που έχουν προέλθει από παράνομη υλοτομία στο δρυοδάσος της Φολόης.

Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας
Αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται στην Αποστολική Διακονία, στον Πύργο,  η ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Εισηγητής θα είναι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, με θέμα «Η μεταπατερική Θεολογία».

Κινηματογραφικές Βραδιές από την ΕΛΜΕ Ηλείας
Με τον « Εξαιρετικό Κύριο Lazhar» του Φιλίπ Φαλαρντό ανοίγει σήμερα η «αυλαία» των Κινηματογραφικών Βραδιών της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, για τη νέα σεζόν. Η προβολή θα γίνει στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο «Απόλλων» Πύργου.

"Το Κύμα"  στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα
Mε την προβολή της ταινίας "Το Κύμα"  σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ συνεχίζει σήμερα τις "Βραδιές Ντοκιμαντέρ"  η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών. Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ  φιλοξενούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα και η προβολή αρχίζει στις 21:45.
Καιρός
Αίθριος καιρός σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.  θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54