Σιωπητήριο για Μπαλτάκο προτείνει η Ν. Μπακογιάννη - Και βέλη Πολύδωρα - Κακλαμάνη κατά της κυβέρνησης

Μέχρι το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας φτάνει η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των δανειστών από την κυβέρνηση. Βύρων Πολύδωρας και Νικήτας Κακλαμάνης, εξαπέλυσαν νέα βέλη, την ώρα που σύσσωμη η Αντιπολίτευση κλιμακώνει τη δική της επίθεση. Βολές κατά τις τρόικας και του μνημονίου εξαπέλυσε και ο γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκο, ο οποίος είπε ότι το μνημόνιο είναι «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας», θεωρεί όμως ότι «όλη η προσπάθεια γίνεται για να σταθούμε στα πόδια μας και έτσι να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς, όσο πιο γρήγορα γίνεται». Στις δηλώσεις Μπαλτάκου, έντονα αντέδρασε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εμμέσως κάλεσε τον Πρωθυπουργό να του επιβάλλει σιωπητήριο.
 

Την έντονη αντίδραση της  Ν. Μπακογιάννη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Π. Μπαλτάκου

Η θέση του κ. Μπαλτάκου και η ιστορία του καλό είναι να του επιβάλει λίγο σιωπή. Ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει, ο οποίος έχει και την ευθύνη των λόγων του, παρά να θεωρώ ότι ο κ. Μπαλτάκος εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό» ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

 

Η Τρόϊκα αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% για το 2014. Όμως αυτά τα στοιχεία θα διπλο και τριπλο ελεγχθούν από τους δανειστές μας μιας και είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό.
 

Και οι προθέσεις της κυβέρνησης για σκληρή διαπραγμάτευσης αμφισβητούνται ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει

«Η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης. Καμιά διαρροή στον τύπο περί δήθεν διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το σκηνικό υποταγής στους δανειστές και στις μνημονιακές δεσμεύσεις […] Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τους θασώτες των μνημονίων που προσπαθούν να κερδίσουν χόνο, ενώ ο χρόνος τους έχει τελειώσει προ πολλού»

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ υπογράμμιζε

«Η λεγόμενη κόντρα της κυβέρνησης με την τρόϊκα δεν έχει στόχο να βάλει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά μα διεκδικήσει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να στηρίξει ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου»
 

Την ίδια στιγμή  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Ν. Μαριάς, παρατηρούσε ότι  η ώρα της αλήθειας έχει φθάσει.

«Μετά την επικοινωνιακή θύελλα με το success story και το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα «ηγγικεν η ώρα της αλήθειας» με την τρόικα να απαιτεί πλέον την εφαρμογή όλων των σκληρών μέτρων που συνυπέγραψαν οι γνωστοί τοποτηρητές του μνημονίου».

 

 

Καυστικά και ειρωνικά σχόλια από τον Πολύδωρα για τις συζητήσεις με την τρόικα


Την ίδια στιγμή, φωνές αμφισβήτησης και έντονης κριτικής ακούγονται ηχηρά και μέσα από τους κόλπους της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας.

«Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν. Δηλαδή εάν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για "κούρεμα" καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά; Ηθικόν επιμύθιον: "Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους". Αίσχος» ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας.

 

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ξεκαθάριζε πως νέα μέτρα δεν περνάνε από τη βουλή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/10/2013 - 13:37