Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Δυο ακόμα αυτοκτονίες σε Χανιά και Ρέθυμνο

Ένα ακόμη περιστατικό αυτοχειρίας σημειώθηκε στο χωριό Μονοπόρι στο Ρέθυμνο στις 6:30 περίπου το πρωί. Ο αυτόχειρας ένας 60χρονος άντρας αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του και κατέληξε λίγη ώρα αφού διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

Σε αυτοκτονία, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται και ο θάνατος 68χρονης η οποία εντοπίστηκε νεκρή λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα χθες, από τον γιο της στις Βουκολιές Κισάμου.
Η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 68χρονη.
Επίσης, χθες το βράδυ στα Κουνουπιδιανά Χανίων έγινε κινητοποίηση από την πληροφορία ότι ένας 50χρονος, ο οποίος ζει μόνος του και αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ απειλούσε να αυτοκτονήσει.
Αστυνομία και ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκαν άμεσα, έφτασαν στο σπίτι του 50χρονου και τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο.

Ηράκλειο: Βρέθηκε κρανίο στα σκουπίδια εταιρείας ανακύκλωσης

Ένας εργαζόμενος σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, βρήκε μέσα σε μια σακούλα ένα κρανίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για κρανίο παιδιού, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν ανήκει σε βρέφος αλλά σε παιδί περίπου 10 ετών.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει κινητοποιήσει στις αρχές, καθώς δεν υπάρχει στην Κρήτη καταγεγραμμένη εξαφάνιση παιδιού, επομένως δεν μπορούν για την ώρα να βγουν συμπεράσματα.

Ηράκλειο: Αντιδράσεις σε σχολείο στη Χερσόνησο επειδή θα κρατήσει τη σημαία μαθήτρια αλβανικής καταγωγής στις 28 Οκτωβρίου

Αντιδράσεις προξένησε στη Χερσόνησο Ηρακλείου, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το γεγονός ότι θα κρατήσει τη σημαία ενός σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μια αριστούχος μαθήτρια με ελληνική υπηκοότητα, αλλά αλβανικής καταγωγής. Οι αντιδράσεις προήρθαν από γονείς μαθητών αλλά κι από μαθητές.
Για να συρρικνωθούν οι αντιδράσεις παρενέβη ο διευθυντής του σχολείου κι ο σύλλογος διδασκόντων.  

 

Χανιά: Τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια

Για μια ακόμα αφορά κι αυτό συμβαίνει τον τελευταίο καιρό σχεδόν κάθε εβδομάδα εκκενώθηκαν τα Δικαστήρια των Χανίων ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Σε δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Ποντικάκης, ζήτησε τη βοήθεια από την αστυνομία ώστε να σταματήσει με κάποιο τρόπο αυτό το φαινόμενο που έχει ενταθεί και που «τινάζει στον αέρα» την ομαλή διεξαγωγή των δικών. Τέτοιες φάρσες εμφανίζονται, όπως σημειώνει ο κ. Ποντικάκης, αρκετά χρόνια όμως το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί και γίνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

 

Ιεράπετρα: Έκλεψε λάδι από το νεκροταφείο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ιεράπετρα Λασιθίου, από αστυνομικούς ένας 40χρονος Έλληνας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα ο 40χρονος αφαίρεσε από κοιμητήριο του Δήμου Βιάννου, ελαιόλαδο, δύο ξύλινες εικόνες και κορνίζα με θρησκευτική επιγραφή.


Χανιά: Συνελήφθη 38χρονος για παράνομα όπλα

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας 38χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου. Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -κυνηγετική καραμπίνα -δύο αεροβόλα όπλα και στρατιωτική ξιφολόγχη με μήκος λάμας, 42 εκ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54