Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης ενόψει της εθνικής επετείου

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξέσπασε ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.  Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν την καταστροφή που βιώνει η κοινωνία και να διώξουν κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα χαρακτήρισε την ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλεί σε διαδηλώσεις στις παρελάσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Οξεία επιθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ βολές κατά της κυβέρνησης περιέχει και η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

 

 

 

Αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Συνθήκες απόλυτου αποκλεισμού των κεντρικών δρόμων κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί η αστυνομία προκειμένου να προφυλάξει τις παρελάσεις... από τους πολίτες.

Τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη όπου γίνεται η στρατιωτική παρέλαση θα είναι αστυνομοκρατούμενη.

Στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας θα συμμετέχουν μόνον οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες άλλωστε οι γονείς δεν θα είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά τους αφού δεν θα μπορούν ούτε να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων.

Ως θεατές θα επιστρατευτούν και πάλι σπουδαστές αστυνομικών και στρατιωτικών σχολών.

Σκληρή κόντρα με αφορμή το κάλεσμα σε διαμαρτυρία

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με αφορμή της επέτειο του ΟΧΙ κάλεσαν τους πολίτες να αντιδράσουν στις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχιστούν οι αγώνες που περνάνε μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν.

«Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ»


Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, κάλεσε τον ελληνικό λαό που είπε ΟΧΙ το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, να πει το δικό του ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψει τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε κρίση».

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου και των κομμάτων της συγκυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή και ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων.

«Είναι πρωτοφανής, εμπρηστική, και προσβλητική, για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ιστορία του ελληνικού λαού η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε διαδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης» σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου ενώ έντονα αντέδρασε και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης»

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:
"Για την επέτειο του «Όχι» o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα «Όχι» στο μνημόνιο και μετά «Όχι» στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του!"
"Προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας. Θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό!"

Ανταπαντώντας στον Σίμο Κεδίκογλου ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε
"Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του. Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του".


Την ίδια στιγμή, πιο ουδέτερο ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου.

«Αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν κάθε χρόνο, επίμονα, κάτι πολύ σημαντικό: Να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, υπερήφανοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα μας από την μέγγενη της κρίσης»

Από την πλευρά της, στην  καταδίκη του φασισμού επικέντρωσε η ΔΗΜΑΡ

«Οι δημοκρατικοί πολίτες, ο προοδευτικός κόσμος δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση εικόνων από το σκοτεινό παρελθόν, θα υψώσουν τείχος απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και στη φασιστική δράση».

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διατρανώνουν το δικό τους ΟΧΙ στην αντισυνταγματική (και φασιστική )απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Για σχεδόν πέντε μήνες η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει βήμα στην κοινωνία και παρέχει ραδιοφωνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και ενημέρωση.

«Η 28η Οκτωβρίου ... δίνει έμπνευση στους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή των πολιτικών της καταστροφής που φέρνουν τα μνημόνια, τα οποία υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του κόσμου της εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Μετά την παρέλαση η ΠΟΣΠΕΡΤ θα παραμείνει στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και με πορεία ως το Ραδιομέγαρο θα διαδηλώσει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έστρωσε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και οδηγεί τους εργαζόμενους με τα μνημόνια στην εξαθλίωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26/10/2013 - 17:41