Στη φωτογραφία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Πυρ ομαδόν κατά Τζιτζικώστα για την πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή

Πολιτικές αντιδράσεις, προκαλεί η πρόσκληση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Χρυσή Αυγή να παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ανάκληση της πρόσκλησης και η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μην έχει παρουσία στην στρατιωτική παρέλαση. Την αντίθεσή του στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση επαναδιατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να μην παραστεί ο ίδιος

 

 

«Βεβαίως και θα πάω», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης σε δημοσιογράφους μετά από τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν τελικά παραστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση «θα υπάρχει θέμα» και πρόσθεσε:

 «Δεν ξέρω αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί». 

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε χθες απαράδεκτη τη στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνοντας ότι «θα το σκεφτεί πολύ αν θα πάει στην ίδια εξέδρα, με αυτούς τους κυρίους».

Σε υψηλούς τόνους και με αιχμές ήταν η απάντηση του κ. Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή για την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας.

      Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο κύριος Μπουτάρης για ακόμη μία φορά προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας, εκμεταλλευόμενος μέχρι και την Εθνική μας επέτειο κατά του φασισμού και του ναζισμού. Επιλέγει να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως επιδεικτικά έχει επιλέξει να αγνοεί εδώ και τέσσερα χρόνια τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

      Το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο.

     Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί πάντα θεσμικά, εντός του νόμου γιατί αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν όλοι, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημοκρατία δεν πλήττεται από την τήρηση των νόμων, η δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα από όσους επιμένουν να τους καταπατούν».

Πυρά από το ΠΑΣΟΚ

Η πρόσκληση όμως στη Χρυσή Αυγή, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Εναντίον του περιφερειάρχη καταφέρθηκε η Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης καλώντας τον  να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση.

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που καταλήγει:

«Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το ‘ΟΧΙ’ των Ελλήνων».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26/10/2013 - 18:53