Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της Κυριακής- 9η αγωνιστική

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα μετά τα παιχνίδια της Κυριακής για την 9η αγωνιστική καθώς με νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι. Ο Ολυμπιακός παρόλο που αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο τέρμα του ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκη» στα πρώτα δευτερόλεπτα, κατέφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει άνετα τη νίκη με 5-1. Στο Καραϊσκάκη επανεμφανίστηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι (αυτή τη φορά ως αντίπαλος) και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου. Στη Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ συνέχισε την ευνοϊκή παράδοση και κέρδισε άνετα τον Πανθρακικό με 3-0. Χορταστικό ματς έγινε στη Βέροια με τους γηπεδούχους να αναδεικνύονται ισόπαλοι με τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο πρώτο μέρος. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος με δύο τέρματα του Κολοβού κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη από τον Απόλλωνα με 2-1. Τέλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Πλατανιάς έφυγε με τους βαθμούς της νίκης κερδίζοντας τον Άρη με 2-1. Η 9η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (28/10) με τον αγώνα Παναιτωλικός-Καλλονή

Αναλυτικά:

Άρης-Πλατανιάς 1-2

Με τους βαθμούς της νίκης έφυγε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Πλατανιάς που επικράτησε με 2-1 του Άρη για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων πέτυχαν ο Τόρες στο 43’ και ο Γουνδουλάκης στο 83’, ενώ για τον Άρη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ουντότζι στο 71’.

Ο Άρης είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος με τον Πλατανιά να περιορίζεται σε καθαρά αμυντικό ρόλο, ωστόσο οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιωργαλλίδη με μοναδική εξαίρεση τη φάση του 21’ όταν ο Ουντότζι με κεφαλιά παραλίγο να ανοίξει το σκορ. Ο Πλατανιάς κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί στο 43’ με την προβολή του Τόρες (0-1) μετά τη σέντρα του Μοράλ.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας την ισοφάριση και στο 51’ πάλι με τον Ουντότζι βρέθηκε κοντά στο 1-1. Στο 66’ ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αγκιλέρο για να διπλασιάσει τα τέρματα του και πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης έφερε το ματς στα ίσια. Στο 71’ ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ουντότζι πήρε τη κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Άρης ανέβασε την πίεση του, αλλά και πάλι στη κόντρα στο 83’ο Γουνδουλάκης με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Διούδη για να διαμορφώσει το 1-2. Λίγο πριν το φινάλε έσκασε μία κροτίδα δίπλα στον κίπερ των Κρητικών με συνέπεια να πέσει κάτω, όμως το ματς συνεχίστηκε μετά από δύο λεπτά και έληξε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Κίτρινες: 82' Ουντότζι-14' Φάισκα, 18' Μοράλ, 61' Δημήτρης, 75' Στόλερ, 88' Ντα Σίλβα, 93' Γιωργαλλίδης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτα)

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος Τάτος, Ουντότζι, Νταμαρλής (85' Σουνάς), Παπαδόπουλος (65' Μανιάς), Ίμπε (57' Σταυρόπουλος), Έλνσερ.

Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης (71' Ντα Σίλβα), Φερνάντες, Φαϊσκα, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τόρες, Αγκιλέρα (86' Ιντζίδης), Τόρες, Μοράλ Μπέλιτς (66 Γουνδουλάκης).

 

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Χορταστικό ματς έγινε στη Βέροια όπου η βασίλισσα του Βορρά και ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τα τέσσερα τέρματα να σημειώνονται όλα στο πρώτο μέρος. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 2-0 με τα γκολ των Ίλιτς (5’) και Κοροβέση (29’) και η Βέροια ισοφάρισε με τα τέρματα των Καλτσά (32’) και Μπαργκάν (39’).

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα που μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ίλιτς.  Από λάθος του Σιόντη η μπάλα κατέληξε στον Ίλιτς που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στο 29’ οι φιλοξενούμενοι έβαζαν γερές βάσεις για το διπλό με το δεύτερο τέρμα τους που ήρθε από τον Κοροβέση που με σουτ έκανε το 0-2.

Η αντίδραση της Βέροιας ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα (32’) ο Καλτσάς με σουτ στη κίνηση μείωσε σε 1-2. Στο 39’ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με σουτ του Μπαργκάν έξω από την περιοχή που ισοφάρισε σε 2-2.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, η Βέροια πίεσε για την ολική ανατροπή του σκορ, αλλά ο ΠΑΣ κατάφερε να ισορροπήσει. Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίχτες λόγω της αποβολή του Λίλα με δεύτερη κίτρινη, όμως η Βέροια δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Κίτρινες: 20΄Μρντάκοβιτς, 39΄Μάνος - 15΄ Κοροβέσης, 29΄Τζημόπουλος, 44΄Μιχαήλ, 48΄Λίλα, 87΄Ντάσιος

Κόκκινες: 69΄ Λίλα

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλα)

Βέροια: Αναστασόπουλος, Μπεν, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Τραπ (67΄Ζεζίνιο), Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (90+1΄Μάνος) , Ορέστες, Σισοκό, Καλτσάς, Σιόντης (84΄Σεγκούντο)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Βίλα (75΄Ντάσιος), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (83΄Ντε Βινσέντι), Τσουκαλάς (73 Κειτά) , Μιχαήλ, Κοροβέσης, Τζημόπουλος, Στρούνα, Λίλα

 

Πανιώνιος-Απόλλων 2-1

Δύο όψεις είχε το μίνι αθηναϊκό ντέρμπι στη Νέα Σμύρνη με τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος, όπου άνοιξε και το σκορ με τον Μίνγκα (21’), τον Πανιώνιο να υπερέχει στο δεύτερο και να παίρνει τη νίκη με 2-1 με τα δύο τέρματα του Κολοβού (63’, 78’).

Δυνατά μπήκε η «ελαφρά ταξιαρχία» στο ματς και στο 21’ άνοιξε το σκορ με το τέρμα του Μίνγκα. Από σέντρα του Φαρινόλα, ο Μίνγκα πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου (0-1).

Στο δεύτερο μέρος οι «κυανέρυθροι» κυριάρχησαν ψάχνοντας με κάθε τρόπο το γκολ. Στο 52’ ο Κολοβός απείλησε με σουτ, ενώ στο 54’ αστόχησε με κεφαλιά. Στο 59’ η κεφαλιά του Αραβίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 62’ ο Γιάννου σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Τζόρβα. Στο 63’ ο Κολοβός παίζοντας το 1-2 με τον Κούρο με ωραία προβολή έφερε το ματς στα ίσια 1-1. Στο 77’ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πανιώνιος με τον Αραβίδη όταν κατάφερε να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση με τον Τζόρβα εξουδετερωμένο, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Κολοβό στο 79’. Ο διεθνής με την ελπίδων μπήκε στη περιοχή, και πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-1.

Κίτρινες: 28΄Κούρντι, 79' Αραβίδης - 25' Έγκον, 55' Μίνγκας, 58' Παντελιάδης, 74' Φαρινόλα, 90' Βέρτζος

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός (83' Λαμπρόπουλος), Μενδρινός, Μητρόπουλος, Ντούνης (46' Γιάννου), Αραβίδης, Καλτσάς (67' Καμπάνταης).

Απόλλων (Τεννές): Τζόρβας, Χατζησήσης (69' Βέρτζος), Παντελάδης, Αλβάρεζ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Εγκόν (58' Τσοκάνης), Καμαρά, Γκουέλα, Φαρινόλα, Μίνγκας (82' Μπάρκογλου).

 

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3

Σαν… σίφουνας πέρασε από την Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας άνετα με 3-0 τον Πανθρακικό και συνεχίζοντας την παράδοση που έχει σε βάρος της ομάδας της Θράκης. Τα τέρματα του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Λούκας στο 11’ και στο 47’ ενώ το τρίτο τέρμα ήταν αυτογκόλ του Έμποου στο 72’.

Ο Πανθρακικός είχε τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 4’ με τον Ζεκίνια που μπήκε στη περιοχή, σούταρε και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 11’ ο ΠΑΟΚ άνοξε το σκορ με τον Λούκας ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Σέρεμετ για το 0-1. Στο 16’ ο Ισπανός βρέθηκε μια ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι που αστόχησε. Ο ΠΑΟΚ έλεγχε το ματς και στο 33’ άγγιξε το δεύτερο τέρμα με τον Αθανασιάδη αλλά η κεφαλιά του διεθνή επιθετικού έφυγε μόλις άουτ.

Ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, ο Αθανασιάδης την κατάλληλη στιγμή πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως, η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σαρακατσάνος σταμάτησε στη γραμμή την κεφαλιά του Τζιόλη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το δεύτερο τέρμα του Λούκας (47’). Ο Στοχ έβγαλε τη σέντρα και ο Ισπανός με πλασέ στη κίνηση διαμόρφωσε το 0-2. Στο 64’ ο Αθανασιάδης βρέθηκε απέναντι στο τέρμα αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 71’ ο Λούκας φλέρταρε με το χατ-τρικ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ένα λεπτό μετά (72’) ο ΠΑΟΚ πέτυχε το τρίτο του τέρμα καθώς από λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Πανθρακικού ο Έμποου έσπρωξε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του (0-3). Οι επόμενες δύο ευκαιρίες του ΠΑΟΚ είχαν την υπογραφή του Στοχ στο 74’ και στο 86’, όμως ο Σλοβάκος αστόχησε, ενώ στο 87’ ο Κτασικάς με κεφαλιά είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Κίτρινες: 54' Σέρεμετ, 59' Ντιόγκο - 40' Αθανασιάδης

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Πανθρακικός: Σέρεμετ, Μπαικαρά, Ντιόγκο (62' Ιγκόρ), Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Εμπόου, Ρομέου, Κάσες (56' Τζάνης), Ζεκίνια.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Κατσουράνης (83' Κατσικάς), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Νίνης (66' Βούκιτς), Αθανασιάδης (75' Νέτσιντ).

 

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1

Με γκολ από τα… αποδυτήρια άρχισε το ματς στο «Καραϊσκάκη» με τον ΟΦΗ να πετυχαίνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και να ανοίγει το σκορ στο 11ο δευτερόλεπτο με διαγώνιο σουτ του Λαμπρόπουλου (0-1). Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και στο 4’ ο Μήτρογλου αξιοποίησε τη σέντρα του Κάμπελ και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.

Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο θεαματική με τον ΟΦΗ να παίζει έξυπνα στην άμυνα και να μην αφήνει ανοιχτούς διαδρόμους για τους παίχτες του Μίτσελ. Οι Κρητικοί έπαιζαν με αντεπιθέσεις και στο 28’ έχασαν ευκαιρία να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μπούρμπος ξέφυγε από τον Χολέμπας, έβγαλε στον Λαμπρόπουλο που δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 44’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάει με το σκορ υπέρ του στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, όταν ο διαιτητής Λιαχούδης έδειξε πέναλτι στο χέρι του Ζορό, αλλά ο Μήτρογλου που το εκτέλεσε, νικήθηκε από τον Δασκαλάκη.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και πολύ γρήγορα πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 52’, σε σέντρα του Κάμπελ πάλι ο Μήτρογλου βρήκε δίχτυα για το 2-1. Στο 57’ ο Χολέμπας με εκτέλεση φάουλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και στο 75’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους «ερυθρόλευκους» όταν ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη. Στο 85’ από πάσα του Κάμπελ, ο Μανιάτης «έγραψε» το 4-1 και στο 87’ πάλι από ασίστ του Κάμπελ ο Γιαταμπαρέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Κίτρινες: 71' Κάμπελ - 32' Μιλιάζες, 44' Ζόρο,

Κόκκινες: 75' Μπούρμπος (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Γ. Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (78' Μανιάτης), Εντιγκά, Βάις (46' Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65' Ολαϊτάν).

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κάλαϊτζιτς (62' Ογιος), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (74' Γκαλέτι), Λαμπρόπουλος (62' Κουτσιανικούλης).

 

Συνοπτικά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής

Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Άρης-Πλατανιάς 1-2

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 2-1

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1

19:30 Παναιτωλικός-Καλλονή 28/10

 

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 25

2. ΠΑΟΚ 22

3. Ατρόμητος 17

4. Παναθηναϊκός 14

5. Εργοτέλης 14

6. Ξάνθη 13

7. Αστέρας Τρίπολης 13

8. Πανθρακικός 13

9. Πανιώνιος 12

10. ΠΑΣ Γιάννινα 11

11. Παναιτωλικός 10

12. Καλλονή 9

13. Πλατανιάς 8

14. Άρης 8

15. Λεβαδειακός 8

16. Απόλλων 7

17. Βέροια 6

18. ΟΦΗ 6

Σκόρερς:

10 γκολ: Μήτρογλου(Ολυμπιακός)

7 γκολ: Σολάρι (Ξάνθη)

5 γκολ: Σαβιόλα (Ολυμπιακός), Ντε Μπλάσις (Αστέρας Τρίπολης)

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27/10/2013 - 22:02