Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ήπειρος: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ήπειρος, τίμησε και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις που έγιναν σε Γιάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα και τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στα Γιάννινα οι κεντρικοί δρόμοι και η πλατεία γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο που καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τα τμήματα των ένοπλων δυνάμεων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ενώ παραβρέθηκαν οι πολιτικές, στρατιωτικές κι αστυνομικές αρχές του τόπου.

 

Ιωάννινα: Αποκαλυπτήρια προτομής Κύπριου εθελοντή

Με μία λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής, στο παραλίμνιο Πάρκο Κατσάρη, ο Δήμος Ιωαννιτών, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής, του 20χρονου Κύπριου φοιτητή, εθελοντή αγωνιστή, Μιχαήλ Στιβαρού, ο οποίος έχασε την ζωή του πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Τούρκους, τον Δεκέμβριο του 1912 στο Μπιζάνι.

Η προτομή, τοποθετήθηκε δίπλα σε εκείνη του επίσης Κύπριου αγωνιστή Χριστόδουλου Σώζου, Δημάρχου Λεμεσού, ο οποίος επίσης έπεσε πολεμώντας στο Μπιζάνι. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι απόγονοι του Κύπριου Μπιζανομάχου.

 

Ιωάννινα: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Αγροδιατροφική Σύμπραξη

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις τρεις το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, της εταιρίας δηλαδή που συγκροτούν οι φορείς της περιοχής με στόχο να ολοκληρωθεί το καλάθι ηπειρωτικών προϊόντων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης τον προϋπολογισμό του 2014 όπως και την τροποποίηση των περιφερειακών προγραμμάτων του 2013.

Άρτα: Έργα ανάδειξης στο Κάστρο της Άρτας

Η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Αρταίων οργανώνουν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 Ημερίδα με θέμα: «Το Κάστρο της Άρτας», στην αίθουσα Σκουφά, στην κεντρική πλατεία της Άρτας.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική, ιστορική και πολιτιστική σημασία του κάστρου έως σήμερα και το ρόλο που έχει διαδραματίσει ως πολυσήμαντο μνημείο της πόλης της Άρτας.

Ιωάννινα: Ανθρωποκυνηγητό στο Καλπάκι για εμπόρους ναρκωτικών

61,8 κιλά ναρκωτικών εντόπισαν σε όχημα οι άνδρες της Δίωξης Ιωαννίνων. Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε στο Καλπάκι, σε μπλόκο που έκαναν συνοριακοί. Όμως ο οδηγός αρνήθηκε να συμμορφωθεί στο σήμα για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι το σημείο όπου το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, κοντά στους Νεγράδες.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή και δυνάμεων από τα Γιάννινα και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος.

Πρόκειται για έναν 26χρονο από το Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αναζητείται ακόμη ο Αλβανός συνοδηγός του αυτοκινήτου.

Στο όχημα από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σάκοι με 56 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 61,8 κιλών.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ισόπαλος στη Βέροια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ισόπαλος 2-2 έληξε στη Βέροια, ο αγώνας ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για τη Σούπερ Λίγκα. Πριν την έναρξη του αγώνα ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας Κώστας Μπάρμπας βράβευσε το ιατρικό τιμ του ΠΑΣ για την σωτήρια επέμβαση τους όταν τραυματίστηκε στο περσινό παιχνίδι.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54