Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Καγκελόφρακτη παρέλαση και συλλήψεις

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δεκάδες κάγκελα και «νεκρά» σημεία εκατέρωθεν εκείνου που βρίσκονταν οι επίσημοι, ουσιαστικά με τους πολίτες σε απόσταση, πραγματοποιήθηκε χθες  η παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων στον Πύργο, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Μετά την παρέλαση χορευτικά τμήματα με παραδοσιακές στολές παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, στην κεντρική πλατεία.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιφασιστική πορεία από την πλατεία ΟΤΕ Πύργου προς την πλατεία Σάκη Καράγιωργα και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.
Στο μεταξύ την ίδια ημέρα το πρωί, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πύργου, για «ρύπανση του περιβάλλοντος» πέντε μέλη της ΚΝΕ, καθώς προπαγάνδιζαν με υλικό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το σύγχρονο μήνυμα που έχει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

ΚΚΕ: «Ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση»

Την προκλητική ενέργεια της αστυνομίας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ηλείας της ΚΝΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όσο και να πασχίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν μπορούν να τους φοβερίσουν. Με το δόγμα «νόμος και τάξη» τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους, τα τσιράκια τους, όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα πάρουν την απάντησή τους. Η υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, η μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δεν θα περάσει». Μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ  Χρίστος Γιάνναρος για τα γεγονότα, κάλεσε το λαό της Ηλείας να δώσει τη δική του απάντηση με μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου, στέλνοντας ένα ηχηρό «όχι « στα όσα απεργάζεται η κυβέρνηση για την εξόντωσή του.  


Πέντε τραυματίες σε πλαγιομετωπική

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οπoίων μια 28χρονη κοπέλα σοβαρά και μεταξύ των τραυματιών δύο μικρά παιδιά ηλικίας 8 και 10 ετών, σε πλαγιομετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε στην Επ.Ο. Ανδραβίδας Κυλλήνης, στο ύψος της Διασποράς, χθες το μεσημέρι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Από εβδομάδα τα τέλη κυκλοφορίας


Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας. Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.


Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο


Η έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το οικονομικό έτος 2014 θα απασχολήσει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας  που θα πραγματοποιηθεί  αύριο  Τετάρτη. Στην ίδια  συνεδρίαση, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η έγκριση πρόσληψης προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για την αντιμετώπιση άμεσων και επειγουσών αναγκών δίμηνης απασχόλησης στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

 
«Σπόροι ζωής» στην Ολυμπία


Εκδήλωση   με τίτλο «ΣΠΟΡΟΙ ΖΩΗΣ» συνδιοργανώνουν η ομάδα «Πελίτι» και άλλοι φορείς στην Αρχ. Ολυμπία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου στο χώρο του δημαρχείου Ολυμπίας και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι η κομποστοποίηση, «Καρκινογένεση και διατροφικά μοντέλα προφύλαξης», « Η καλλιέργεια παραδοσιακών σπόρων ντομάτας και η αντιμετώπιση ασθενειών  με πρακτικούς τρόπους» και «Η ελευθερία των σπόρων». Θα ακολουθήσει ανταλλαγή –μοίρασμα ντόπιων σπόρων.  

Καιρός


Αίθριος καιρός σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54